Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că ministerul de resort pregătește, astăzi, un ordin prin care să modifice metodologia de organizare a Bacalaureatului, pentru ca lucrările scrise ale elevilor să fie corectate în alt județ decât cel în care tinerii dau examenele, procedura urmând să se aplice chiar din această sesiune.

„Este în derulare și examenul de Bacalaureat. Într-adevăr, pentru lucrările scrise, ne gândim la un sistem, pentru a înlătura orice fel de suspiciuni, ne gândim să fie corectate lucrările dintr-un județ într-un alt județ. Iar această alegere a județului în care se corectează lucrările să fie făcută într-un proces de selectare transparent, pe de o parte, aleator, pe de altă parte. Asta nu este, însă, foarte ușor din punct de vedere tehnic. În cursul zilei de astăzi perfectăm procedura, care va trebui să facă obiectul unui ordin de ministru. Există această intenție, într-adevăr, fără a însemna că acest lucru înseamnă o lipsă de încredere în sistem”, a declarat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând că această procedură „se va aplica în acest bacalaureat”.

„Încercăm să finalizăm procedura astăzi și în măsura în care reușim să o finalizăm, pentru că tehnic nu este deloc ușor, sunt foarte multe detalii, vom promova un ordin de ministru astăzi cu completarea metodologiei pentru examenele scrise de la Bacalaureat”, a continuat ministrul Cîmpeanu, citează Agerpres, potrivit hotnews.ro.
Sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2015 a demarat în urmă cu două săptămâni, însă probele scrise vor începe săptămâna viitoare, pe 29 iunie.

Conform metodologiei actuale, lucrările scrise de la examenele Bacalaureatului sunt corectate în centre zonale de evaluare, fiecare fiind evaluată de către doi profesori care lucrează obligatoriu în săli separate.

Media finală este media aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, calculată de către președintele comisiei.

În cazul în care diferența dintre cele două note ale evaluatorilor este mai mare de 1 punct, președintele repartizează lucrarea spre reevaluare unui alt profesor de specialitate, care, în prezența profesorilor evaluatori inițiali, stabilește nota finală a lucrării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.