O serie de termeni specifici domeniului construcției și tot ce presupune acesta pot pune în dificultate publicul larg. Spre exemplu, recepția clădirilor diverse este un subiect de interes, legat de care prea puține persoane sunt la curent. Ce presupune aceasta? Cu siguranță nu se referă la faptul că lucrarea a fost finalizată și că proprietarul în cauză o inaugurează.

Recepția unei construcției este un act care trebuie să cuprindă neapărat declarația celui ce a realizat investiția. Ce scop are? Demonstrează că fiecare etapă prevăzută în contracul de construcție a fost parcursă întocmai, în conformitate cu legea.

Când vine vorba despre acest domeniu de activitate, specialiștii SmartHome Concept dețin toate răspunsurile necesare. Se impune ca totul să fie realizat cu profesionalism, să aibă la bază calitatea, siguranța, iar asta e ceea ce oferă echipa menționată. Despre recepție în detaliu și informații relevante cu privire la acestea, găsesc mai multe cei interesați și pe https://www.smarthomeconcept.ro.

Recepția în cazul unor construcții proaspăt renovate sau a unora noi

Fiecare contrucție asupra căreia au existat intervenții, de tipul renovărilor, respectiv cele care abia au fost ridicate va necesita o recepție. În rândul acestora intră și acele clădiri care au beneficiat de reparații foarte mari, de modificări în sensul extinderii, respectiv de consolidări sau alte astfel de acțiuni cu impact asupra integrității lor.

În cazul fiecărei lucrări executate asupra unei construcții va fi necesară o recepție. Legat de asta, se impune prin lege să se procedeze astfel, existând normative specifice pentru fiecare intervenție (pentru construcția propriu zisă, pentru instalațiile pe care le presupune). Nici structura de rezistență nu iese din ecuație, fiind prima de realizat atunci când sunt executate lucrări de finisare.

Există două mari etape în care se va realiza recepția, astfel:

  • Când lucrarea de construcție este încheiată

Finalizarea lucrării este comunicată în scris de către executant. Va fi numită o comisie de recepție al cărui număr de membri va depinde de complexitatea recepției. Prin lege se impun serviciile unui delegat al administrației publice locale, existând un timp de organizare de până în 15 zile pentru asta.

Urmează recepția și prezentarea dosarului în sine, realizată de către executand și proiectant. După o analiză detaliată realizată de către comisie, implicând atât starea construcției, cât și actele, respectiv autorizația de construcție, documente diverse, condiții impuse, aceasta va consemna concluziile într-un proces verbal. De fapt verifică dacă legile au fost respectate, dacă s-a ținut cont de prevederile din contract.

  • Etapa a doua: recepția finală

De asemenea în termenul stabilit de 15 zile, recepția va fi convocată atunci când garanția construcției expiră. Ține de responsabilitatea investitorului să o organizeze. La aceasta va lua parte comisia, alături de executant și proiectant.

Se are în vedere identificarea viciilor, precum și întocmirea raportului conținând recomandări. Sunt șanse și ca lucrarea să fie respinsă, atunci când exigențele investitorului nu sunt reflectate de cele ale executorului. Este un caz în care construcția nu va putea fi folosită.

Există și o serie de acte care trebuie întocmite pentru a putea realiza recepțiile, legat de care fiecare trebuie să fie în temă, mai ales că își vor asuma responsabilitatea prin ele. Care sunt acestea și cum pot fi  obținute pot afla cei interesați direct de la specialiști, pe www.smarthomeconcept.ro. Și alte informații valoroase cu privire la acest subiect pot fi furnizate doritorilor, de la aceeași echipă.

Cu o experiență îndelungată în domeniu și un portofoliu vast de servici prestate și clienți mulțumiți, SmartHome Concept este la dispoziția publicului atât cu informații relevante vizavi de tot ce ține de domeniul construcțiilor, proiecte, documentație necesară, recepție, obținerea de avize, etc.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.