Procurorii DNA au descins, vineri dimineaţa, la Primăria Timișoara, în baza unui mandat de percheziție emis de un judecător. Polițiștii delegați de procurorii anticorupție de la structura centrală au venit să ridice noi documente în dosarul mega-fraudei cu imobile restituite în baza în baza Legii 112/1995, transmite pressalert.ro.

Pe 28 aprilie 2015, anchetatorii au descins pentru prima oară la Primăria Timișoara, ridicând toate dosarele cu contracte de vânzare-cumpărare. Ancheta vizează toate contractele din 1996 până în prezent. În aprilie, anchetatorii au ridicat peste 10.000 de dosare, mai notează sursa citată.

Investigațiile vizează modul în care s-au făcut restituirile. Printre beneficiarii tunurilor imobiliare de la Primăria Timişoara s-ar fi aflat şi procurori, judecători sau avocaţi, mai notează aceeași publicație.

Percheziţiile de astăzi au ca scop ridicarea originalelor tuturor contractelor de închiriere care au stat la baza semnarea contractelor de vânzare – cumpărare în baza legii 112.

Întrebat, când a ajuns la sediul Primăriei, cum îşi explică faptul că DNA vine atât de des în instituţie, edilul Nicolae Robu a răspuns: “Nu ştiu. La mine nu au fost niciodată. Nu ştiu ce să vă spun. Sper să nu vină la mine. Vin la instituţia primarului. Vă voi spune când aflu. Ştiţi că sunt deschis”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.