Alexandru Rafila vrea să scoată Serviciile Medicale de Urgenţă din subordinea lui Raed Arafat, mai precis să le treacă de la Ministerul Afacerilor Interne la Ministerul Sănătăţii!

Argumentul pentru mutarea SMURD dintr-o parte în alta este că primeşte finanţarea din partea Ministerului Sănătăţii, însă – deşi vine cu bani – instituţia nu coordonează acest serviciu. Alexandru Rafila şi Raed Arafat au avut o relaţie rece de la bun început. Mai ales că ministrul Sănătăţii a declarat încă de când era audiat în Comisiile reunite de Sănătate că nu este dispus să lucreze ca o anexă a unei structuri.

Alexandru Rafila a făcut, astfel, o aluzie destul de transparentă la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Trecerea SMURD sub umbrela Ministerului Sănătăţii nu este deloc pe placul lui Raed Arafat, care nu vede utilitatea acestei mişcări. 

Raed Arafat: Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. Nu văd acum niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient, relatează observatornews.ro.

One Response

  1. Parfene

    Conform Legii 95/2006 si HG 144/2010 ambulanta si sectiile UPU din spitale au fost, INTOTDEAUNA ale Ministerului Sanatatii, finantarile si investitiile acestora au fost si sunt asigurate, de peste 30 ani, prin bugetul MS si NICIIDATA de la MAI-Departamentul SU. Asa ca, afirmatia ca ambulanta si sectiile UPU ale spitalelor ar „apartine” de Departamenul SU din MAI este NELEGALA

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.