Îngerii de la secția de Pediatrie a Spitalului Județean Suceava sunt cei care se luptă zilnic pentru ca micii pacienți și aparținătorii acostora care ajung acolo să fie tratați cu căldură, să beneficieze cât mai curând de un diagnostic și de un tratament corespunzător, pentru ca în cel mai scutr timp să fie în afara oricărui pericol și să se poată întoarce în sânul familiei.
Părinții copilașilor care ajung să aibă nevoie de asistență medicală și de un tratament adecvat sunt foarte mulțumiți de modul în care sunt tratați de personalul medical de la Spitalul Județean Suceava. Astfel, fie că vorbim de părinți cu o situație financiară bună, fie de oameni simpli, atât la UPU, cât și la Ambulatoriul de specialitate sau sus pe secție, pacienții sunt tratați corespunzător și fără diferențe. În fapt, aceasta este misiunea pe care doctorii pediatri și-au asumat-o și au întărit-o prin jurământul lui Hipocrate.
Ei, îngerii care salvează îngerași, sunt oameni care au calități supraomenești și care luptă, chiar și 24 de ore pe zi, pentru ca micii pacienți să se simtă mai bine, să fie în siguranță și să se bucure de copilărie.
În plin sezon de viroze și gripă, când la UPU și la Ambulatoriul de specialitate se aglomerează, medicii trebuie să lucreze la foc continuu pentru ca niciun pacient să nu rămână netratat. De altfel, și numărul pacienților internați este foarte foarte mare, secția fiind în proporție de aproximativ 90% plină.
„Am venit adineauri, iar doamna doctor ne-a luat imediat. A spus că nu este nimic grav, dar pentru acuratețe i-a luat fetiței sânge la analize și acum așteptăm să vină rezultatul. Sunt foarte mulțumită de modul în care a procedat medicul. Cea mică nu se teme să vină la Spital, pentru că știe că doamna doctor este bună și calmă și că o va face să se simtă bine”, a spus mama unei fetițe de cinci ani, care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, din cauza tusei.
Femeia a adăugat că, indiferent de medicul care îi consultă copilul, toți, fără excepție, se comportă exemplar și o fac pe micuță să aibă o altă percepție despre sistemul medical.
Indiferent dacă vorbim despre medicii cu ani de experiență, sau de tinerii care sunt la început de carieră, pediatrii de la SJU Suceava sunt calmi și explică pe înțelesul tuturor, care este problema și ce trebuie să facă pentru ca tratamentul să dea roade și, mai ales, cum să prevină boala.
„Băiețelul meu are bronșită, iar acum așteptăm rețeta. Sunt foarte mulțumită de doamna doctor. Mi-a spus exact cum să îi dau tratamentul, chiar de mai multe ori că nu am înțeles bine. E tare cumsecade. Mi-a dat și sfaturi despre cum să îi protejez pe ceilalți doi copii de acasă să nu ia boala”, a spus mama unui copil de trei ani.
O altă femeie a declarat că Spitalul Județean s-a schimbat în bine, mai ales că acum dispune de aparatură medicală nouă și are medici specializați și profesioniști.
„Înainte nu era așa de frumos, dar acum, cu toate condițiile, parcă ai fi la hotel. Este curat, personalul medical se comportă exemplar și nu trebuie să mai mergi la alte spitale din țară. Foarte multe afecțiuni se tratează aici, la Suceava”, a spus o femeie.
Ramura pediatrică de la Spitalul Județean Suceava este exemplul clar că prin aparatura medicală performantă, prin cunoștințele de specialite, dar și prin căldura și profesionalismul personalului medical, orice micuț beneficiază de o atmosferă prietenoasă și au parte de cele mai eficiente tratamente.
Lasa un raspuns