Consilierii județeni se întâlnesc marți, 28 ianuarie, în ședință ordinară. Între proiectele de pe ordinea de zi se regăsesc două care privesc reparații capitale la pavilionul A al CRRN Costâna și la spălătoria instituției.

Astfel, consilierii vor vota proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pentru obiectivul de investiții „Lucrări de reparații și modernizare Pavilion A” la CRRN Costâna din Comuna Todirești.

Potrivit referatului de aprobare, construcția analizată datează din 1826 și prezintă degradări vizibile la nivel structural și arhitectural, ca urmare a lipsei lucrărilor de consolidare, iar funcționarea se face în condiții de confort limitat și consumuri energetice însemnate.

În urma efectuării expertizei tehnice se propun completări sau înlocuiri de elemente deteriorate la nivelul șarpantei pentru refacerea sau creșterea capacității portante și ignifugarea elementelor de lemn, înlocuirea în totalitate a învelitorii inclusiv a jgheaburilor și burlanelor, refaceri și reparații interioare și exterioare la pereți și tavane, anveloparea clădirii, înlocuirea sau repararea tâmplăriei și a pardoselilor, zugrăveli interioare și exterioare, refacerea scării exterioare și a copertinei la intrare, precum și refacerea instalațiilor interioare.

Trebuie precizat că valoarea totală a investiției este de aproape 1,6 milioane de lei.

În altă ordine de idei, pe ordinea de zi a deliberativului se regăsește și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pentru obiectivul de investiții „Lucrări de reparații și modernizare Spălătorie” la CRRN Costâna din comuna Todirești.

Potrivit raportului de aprobare, construcția datează din 1994 și prezintă numeroase degradări vizibile la nivel structural și arhitectural, ca urmare a lipsei lucrărilor de consolidare, iar funcționarea se face în condiții de confort limitat și consumuri energetice însemnate.

În urma efectuării expertizei tehnice se propun completări sau înlocuiri de elemente deteriorate la nivelul șarpantei pentru refacerea sau creșterea capacității portante și ignifugarea elementelor de lemn, înlocuirea în totalitate a învelitorii, refaceri și reparații interioare și exterioare la pereți și tavane, anveloparea clădirii, înlocuirea sau repararea tâmplăriei și a pardoselilor, zugrăveli interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, precum și refacerea instalațiilor interioare.

Trebuie precizat că valoarea totală a investiției este de peste 521 de mii de lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.