Deși nu se cunoaște numărul imigranților Centrul Regional de Cazare și Proceduri de Azil de la Rădăuți este pregătit să-i primească. Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, în cele șase centre din subordine, cu tot cu cel de la Rădăuți, există o capacitate totală de aproape 1.000 de locuri.

Conform Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, cu modificările și completările ulterioare, solicitanții de azil beneficiază de o sumă de 3 lei/zi/persoană pentru hrană, 1,8 lei/zi/persoană pentru cazare și 0,6 lei/zi/persoană pentru alte cheltuieli. Se adaugă asistență medicală primară și spitalicească de urgență gratuită, asistență medicală și tratament gratuit în caz de boli acute sau cronice. În centrele de cazare, capacitatea camerelor este de până la 10 locuri. În realitate, însă, numărul de locuri de cazare poate fi diferit, în funcție de componența grupurilor cazate (bărbați, femei, familii sau familii cu copii etc.).

În centrul de la Rădăuți, grupurile sanitare sunt comune, separate pentru femei și bărbați, dar dispune de cabinet medical, încăperi special amenajate pentru activități recreative, sportive și educaționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.