Mihaela Beldiman, director executiv în Consiliul Judeţean Suceava, s-a ales cu o plângere penală pentru abuz în serviciu, dosarul fiind în acest moment în faza actelor premergătoare. Sesizarea penală a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava de numitul Nistor Atanasă, actual angajat al CJ Suceava, funcționar în cadrul Compartimentului de documente clasificate, situații de urgență și anticorupție.
Atanasă Nistor consideră că Mihaela Beldiman, de la sine putere și prin rea-voință a refuzat să pună în aplicare o hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă încă din 2009, sentință prin care a câștigat niște sporuri suplimentare la salariul de încadrare ca director în cadrul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat, instituție subordonată Consiliului Județean Suceava.
Nemulțumit de salarizarea pe care o avea la stat ca director în perioada anilor 2005-2009, Nistor Atanasă a deschis un proces prin care a câștigat anumite drepturi salariale în plus față de ceilalți angajați.
Căutat în data de 18 noiembrie 2013 la serviciu, am aflat că Atanasă Nistor a intrat în concediu de odihnă începând chiar din momentul publicării în presa locală a nemulțumirilor sale. Dar, conform declarației date jurnalistului Sandrinio Neagu, salariatul Consiliului Județean precizează: „Cu notificarea nr. 14.964 din data de 30 septembrie 2009, am făcut cunoscut Consiliului Judeţean Suceava hotărârea instanţei, cerând punerea ei în aplicare. Documentul depus la Registratura Consiliului Judeţean a fost transmis spre rezolvare şefului Serviciului Personal Beldiman Mihaela. Aceasta reiese din registrul intrări-ieşiri, care conţine poziţia menţionată. Din Registru, reiese că Beldiman Mihaela a semnat pentru primirea notificării, dar nu a dat curs solicitării. Ca atare, nu am primit răspuns nici la data de 7 octombrie 2013 şi nu am fost pus în drepturi”, se arată în plângerea penală depusă de Nistor Atanasă la Parchet.
Atanasă Nistor este unul dintre cei mai longevivi funcționari ai statului în funcții de conducere după 1990, practic fiind mai tot timpul director indiferent de alianțele de la guvernare. Acesta a deținut funcțiile de șef al Inspectoratului pentru Calitatea Semințelor în perioada 1991-1997, director în cadrul Direcției Agricole Suceava în perioada anilor 1997-2000, 2001-2005 și 2009-2010, director al Direcției Județene de Protecția Plantelor și al Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat a județului Suceava între 2005-2008. Este de profesie inginer agronom, iar înainte de 1989 a lucrat la CAP Bunești, la Consiliul Unic Agroindustrial de Stat și Cooperatist Liteni, iar în perioada anilor 1985-1990 a fost lucrător cu munca politică la Comitetul Județean de partid al PCR.
De asemenea, Atanasă Nistor este cunoscut opiniei publice sucevene prin faptul că a fost cercetat penal în dosarul ingineriilor funciare cu terenurile de la Metro, când o suprafață de peste 86 ha aparținând domeniului public al statului și aflată în administrarea Stațiunii de Cercetări Agricole a fost luată și acordată unor indivizi ce-și aveau moștenirile în Ipotești, Ițcani, Mitocul Dragomirnei sau Moara. De asemenea, prefectul Sucevei din anul 2008 l-a acuzat că ar fi distrus peste 3.000 de cărți de specialitate în agricultură aflate în fosta Casă a Agronomului din Fălticeni, cărți arse la comanda lui Atanasă Nistor pe motiv că Oficiul de Consultanță Agricolă nu avea contract de închiriere cu instituția condusă de el.
Din cercetările efectuate de reporterii SuceavaL!VE reiese că la data publicării articolului îndreptat împotriva Mihaelei Beldiman, numitului Atanasă Nistor îi erau virate drepturile salariale, nu după bunul său plac, ci în conformitate cu Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 71/2009, cu modificările și completările ulterioare, precum și în funcție de aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Suceava. De asemenea, Atanasă Nistor primise în scris răspunsul solicitat cu mult timp înainte de a depune plângerea penală prealabilă, amănunte pe care jurnalistul nu le precizează. Aceste lucruri dovedesc acțiunea răuvoitoare a reclamantului cu scopul vădit de a ieși în mass-media locală, sau în cel mai rău caz, o abordare politică a subiectului în cauză.
Directorul Direcției Organizare și Resurse Umane din cadrul Consiliului Județean Suceava, Mihaela Beldiman, nu a dorit să comenteze acest incident.
Lasa un raspuns