Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat astăzi, 7 octombrie 2020, în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ordinea de zi a ședinței fiind dedicată analizării detaliate a situației epidemiologice de la nivelul fiecărei localități din județ și pentru dispunerea de urgență a măsurilor pentru diminuarea impactului riscului îmbolnăvirilor cu virsul SARS-CoV-2, precum și a analizei eficienței măsurilor instituite și oportunitatea dispunerii unor noi măsuri suplimentare, în contextul epidemic actual.

Ținând cont de contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, cu precădere la nivelul orașului Siret, respectiv la nivelul comunelor Calafindești și Pojorâta, de statisticile zilnice privind incidența cazurilor pozitive COVID-19 la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale din județul Suceava, de art. 3, alin. (1) și (2) din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență numărul 47 din data de 05.10.2020, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte din județul Suceava, precum și de prevederile art. 4, alin. (3) și art. 6 din Ordinul comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31 august 2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus următoarele măsuri:

Se suspendă la nivelul comunei Pojorâta toate activitățile cu publicul a operatorilor economici de tip HORECA care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și non-alcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, respectiv a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor, până la scăderea incidenței sub pragul de 1,5/1000 locuitori.

La nivelul comunei Pojorâta, toate manifestările și activitățile cu public desfășurate în aer liber, permise de legislația incidentă în domeniul prevenirii și combaterii pandemiei de COVID-19, se vor organiza și desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor individuale de protecție (mască de protecție etc.) și respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, cu precădere a celor de distanțare fizică, până la scăderea incidenței sub pragul de 1,5/1000 locuitori.

Respectarea aplicării măsurii prevăzute la articolele 1 și 2din prezenta hotărâre se urmărește de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava și Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava.

Se modifică Scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din comuna Pojorâta – unitate de învățământ cu personalitate juridică și structurile arondate acesteia, începând cu data de 07.10.2020, conform tabelului următor:

 

Nr. crt.

Denumire unitate de învățământ (PJ)

Scenariul restabilit

Observații

Școala Gimnazială Pojorâta

Scenariu roșu S3

Incidența >3 /000 la nivelul unității administrative-teritoriale

 

Se asigură fluxul informațional-decizional continuu între Direcția de Sănătate Publică Suceava și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pojorâta astfel încât să se asigure cu celeritate implementarea măsurilor de diminuare a riscului epidemiologic, iar anchetele epidemiologice desfășurare de către Direcția de Sănătate Publică Suceava să aibă la bază date actualizate și cât mai reale.

– Toate administrațiile publice locale vor aduce de îndată la cunoștință parohiilor de pe raza administrativ-teritorială de competență despre permiterea organizării sărbătorilor religioase numai cu participarea persoanelor care au domiciliul/reședința în localitatea unde se desfășară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localități.

– Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Bălcăuți, Calafindești, Fântâna Mare, Frătăuții Vechi, Fundu Moldovei, Grănicești, Ipotești, Pojorâta, Siret, Șcheia și Todirești se vor întruni de urgență în cadrul unor ședințe extraordinare și vor propune, adopta și înainta către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, până cel târziu vineri, 09.10.2020, ora 09:00, hotărâri/propuneri privind măsurile suplimentare pentru diminuarea impactului riscului generat de pandemia de COVID-19 (particularizate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială în parte).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.