Rezultatele la Bacalaureat 2020, sesiunea din toamnă, s-au afișat începând de miercuri, data de 2  septembrie pe edu.ro, iar în aceeași zi se pot depune și contestațiile, în intervalul orar 16.00-20.00, elevii urmând ca duminică să primească rezultatele finale.

Click AICI pentru a vedea rezultatele la nivel național.

Rezultatele la Bacalaureat sunt publicate în format anonimizat, la fel ca și în sesiunile precedente.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, potrivit Ministerului Educației.

Amintim că anul acesta, în premieră, din cauza epidemiei de coronavirus, Bacalaureatul a fost susținut în trei sesiuni diferite: cea din iunie, sesiunea specială din iulie și bacalaureatul de toamnă.

De asemenea, trebuie reamintit că elevii au susținut doar materia de pe semestrul I, ținându-se cont că în semestrul al II-lea s-au făcut exclusiv cursuri online.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.