Miercuri, 22 ianuarie, secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, suceveanul Gelu Puiu, a luat parte la o ședință de lucru în vederea accelerării rezultatelor proiectului cu finanțare europeană care vizează implementarea eficientă a procedurilor și simplificarea legislației din domeniul apelor și pădurilor.

Potrivit suceveanului Gelu Puiu, este obligatoriu ca România să gestioneze într-un mod durabil pădurile, iar rolul Strategiei Naționale Forestiere să fie unul real nu de maculatură în sertarele din minister.

„Am susținut, de asemenea, că este necesar să identificăm soluțiile alternative la lemnul pentru foc. Așa cum a anunțat și domnul ministru Costel Alexe încă de la începutul mandatului, vom face lucrurile având la bază transparența, comunicarea si consultarea tuturor actorilor relevanți, cum sunt administratorii de fond forestier; reprezentanții proprietarilor de păduri; ocoalele silvice private, obști, composesorate; administrațiile publice locale și ONG -urile. Mulțumesc pentru implicare celor prezenți și vă asigur că sunt un partener al gestionării durabile a fondului forestier național”, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, suceveanul Gelu Puiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.