Unul din senatorii Partidului Național Liberal a dezvăluit miercuri, în cadrul emisiunii ”100 de minute”, de la Antena3, ce decizie a luat marți Biroul Permanent al Senatului care a condus la salvarea lui Dan Șova prin lipsa de cvorum.

Cristian Bodea a precizat la Antena3 că membrii Biroului Permanent al Senatului au adoptat marți o hotărâre prin care încuviințarea cererii DNA de reținere și arestare a lui Dan Șova să fie luată cu printr-un vot reprezentând o majoritate calificată, ceea ce înseamnă un număr de 85 de senatori.

Întrebat de jurnalistul Antena3, Alessandra Stoicescu de ce nu a făcut public, încă de ieri, această decizie a Biroului Permanent al Senatului, Cristian Bodea nu a reușit să ofere o explicație.

De exemplu, în luna februarie,Senatul a aprobat solicitarea de încuviințare a urmăririi penale pe numele democrat- liberalului Ion Ariton, cu un număr de 77 de voturi ”pentru” şi 52 voturi ”împotrivă”, votul fiind unul secret, cu bile.

Liberalii, prin vocea lui Ludovic Orban, chiar au invocat situația din cazul lui Ion Ariton, când acestuia i s-a ridicat imunitatea ca urmare a celor 77 de voturi. În cazul lui Șova, au existat 79 de senatori care au votat pentru ridicarea imunității, dar președintele de ședință al Senatului a precizat că nu s-a întrunit cvorumul, astfel Dan Șova a scăpat de malaxorul procurorilor.

În cadrul emisiunii ”Ultimul Cuvânt”, de la B1, moderată de Cătălin Striblea, fostul Președinte, Traian Băsescu, a precizat care ar fi trucul ce a dus la salvarea lui Dan Șova din malaxorul DNA.

”Nu vor avea curaj să emită hotărârea în legătură cu Dan Șova. Nu s-a votat, deci nu avem hotărâre. Ăsta e trucul! Tăriceanu a considerat că nu s-a votat, deci nu există un motiv să emită o hotărâre. Domnii liberali nu vor avea ce să atace la CCR, că nu va fi o hotărâre.”, a punctat Băsescu miercuri seară la B1 TV.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.