Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a informat că, după ce au mimat consultarea cu patronatele și sindicatele pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență, ulterior refuzând fără nicio motivare orice dezbatere parlamentară cu toate partidele politice, liderii „Coaliției Austerității” se strâng în spatele ușilor închise, la Cotroceni, pentru o împărțeală pe criterii cel puțin discutabile a banilor europeni. Stan a subliniat că aceștia fac asta după modelul deja consacrat al Anexei 7.03 la bugetul statului, în care alocarea banilor se suprapune peste algoritmul politic al Coaliției PNL-USR-UDMR. Această abordare este doar o manevră josnică care va aduce prejudicii tuturor localităților conduse de edili PSD, Guvernul Cîțu demonstrând din nou că nu este al tuturor românilor.

„Trebuie de spus că nu există niciun argument pertinent pentru refuzul dezbaterii parlamentare pe tema PNRR, în afară de faptul că vor să împartă banii respectivi doar între partidele aflate  la guvernare. Astfel, întâlnirea de la Cotroceni, într-o formulă eminamente politică, nu poate avea alt obiect al discuției decât o împărțire pe criterii strict politice a fondurile UE și nu împărțirea lor după nevoile reale ale românilor.

Din acest punct de vedere, cel mai condamnabil dintre partidele aflate la putere este USR care atunci când era în opoziție critica vehement politizarea alocării fondurilor publice. Acum nu doar că uită poziția avută față de acest subiect, dar prin măsurile promovate de miniștrii săi (iar cel mai la îndemână exemplu este cel a ministrului Năsui care a reușit să îngroape economia românească în timp record), demonstrează că pentru  dânșii, România, este doar un teren de joacă. Nicidecum o tară care trebuie administrată cu seriozitate și responsabilitate.

PSD reamintește că va acorda votul pentru ratificarea suplimentării contribuției României la UE doar după ce Guvernul va pune Planul PNRR pe masa consultărilor parlamentare”, a declarat senatorul PSD de Suceava Ioan Stan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.