Deputatul de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, a postat pe pagina personală de pe un site de socializare un text în care vorbește despre actuala guvernare. Vă redăm mai jos în integralitate postarea deputatului PDL Sanda Maria Ardeleanu.

În toată “România prietenă puterii” au loc zilele acestea adevărate festivități de predare a cheilor microbuzelor școlare atât de așteptate, de ani de zile, de micii și mai marii școlari care ajungeau pe jos sau abandonau școala din cauza lipsei acestor mijloace de transport.

Mă bucur sincer de bucuria inocentă a elevilor care vor fi ajutați să nu mai părăsească școala sau să străbată drumul și așa lung și greu al învățăturii, în condiții deloc europene.

Ca deputat de Suceava și membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, am semnalat în numeroase rânduri, prin declarații politice, interpelări în scris sau directe, problemele legate de cauzele abandonului școlar. Nevoia de microbuze și autobuze era unanim recunoscută, iar promisiunile se făceau, de fiecare dată, “cu termene clare”.

Constat că a trebuit să intrăm într-o nouă campanie electorală pentru ca acele promisiuni să fie onorate.

Mi-e greu să o spun, dar trebuie să remarc că microbuzele școlare au devenit anul acesta microbuze electorale.

Sper însă, din toată inima, ca ele să nu fie folosite pentru a duce oameni la nunți sau la vot, așa cum s-a mai întâmplat, și ca de data aceasta, investiția să meargă țintit și eminamente către destinatar. Mai mult, fac și un apel către Guvernul României de a sprijini primăriile pentru acoperirea costurilor viitoare legate de utilizarea mijloacelor de transport: combustibil, personal, întreținere, care, după cum știm, sunt cu greu suportate de bugetele unităților administrativ-teritoriale beneficiare, mai ales a acelora care nu fac parte din lanțul puterii.

Altminteri, microbuzele școlare, chiar dacă și electorale, vor rămâne piese de muzeu în curtea școlilor sau vor pleca spre alte destinații (tot la fel cum s-a mai întâmplat).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.