Polițiștii suceveni au dedicat activitățile preventive din ultima săptămână responsabilizarii copiilor și părinților acestora în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră.
Timp de o săptămână, la nivelul tuturor subunităților s-au desfășurat activități preventive interactive, proiecte educaționale și activități punctuale pentru dezvoltarea in rândul tinerilor a unui comportament preventiv in trafic.
Chiar dacă este vacanță, polițiștii nu i-au uitat pe cei mici, care sunt predispuși riscului rutier, în orice perioadă.
Copiii au făcut cunoștință cu polițiștii rutieri, au realizat fotografii cu echipajele de poliție și au avut ocazia să învețe sau să își reamintească principalele reguli de circulație, cum să identifice riscurile din vecinătatea traficului și semnificația indicatoarelor rutiere.
Activitățile s-a desfășurat sub forma unor jocuri, iar copiii cu siguranță vor ține cont de recomandările polițiștilor.
Doar în ultima zi de maraton al activităților preventive, în data de 21.08.2021 peste 1500 de copii cu vârste cuprinse între 5 si 16 ani au participat la acțiuni preventive desfasurate de polițiști pe raza întregului județ.
Acțiunile au fost desfășurate atât în mediul urban cât și rural, peste 100 de polițiști participând la sesiunile de informare și activitățile interactive.
Recomandări pentru copii:
– să circule numai pe trotuare când strada este prevăzută cu acestea;
– să circule numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când acesta nu are trotuare;
– să traverseze drumurile publice prin locurile marcate şi să se asigure înainte de a traversa; nu păşiţi pe trecerea de pietoni înainte să vă asiguraţi că puteţi să o faceţi în siguranţă, chiar dacă semaforul are culoarea verde.
– Să nu folosească telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversează un drum public, astfel încât să poată fi atent la traficul rutier.
– nu traversaţi drumul în fugă!
Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.
– traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.
Recomandări pentru părinți:
– Fiți exemplu pentru copii! Respectați regulile de circulație!
Este datoria noastră, a tuturor, să oferim siguranță copiilor noștri!
Lasa un raspuns