Un sondaj de opinie realizat de cei de la IRES prezintă modul în care se poziționează românii în problema legată de noul Cod Silvic. Potrivit sondajului IRES, 52% dintre respondenți spun că sunt de partea lui Klaus Iohannis, iar 20% îl susțin pe Victor Ponta. Un procent de 17% dintre români nu susțin nici poziția președintelui, nici pe cea a premierului, declaârându-se neutri.

Disputa dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis pe tema Codului Silvic, a fost urmarită de mai bine de 50% dintre români. Pentru 83% dintre români, acest subiect este important sau foarte important, arată sondajul IRES realizat la comanda postului de televiziune Digi24.
Aproape trei sferturi dintre români (73%) cred că defrişările ilegale sunt o problemă reală, iar 20% spun că este vorba despre un motiv de confruntare politică.
De asemenea, potrivit cercetării, cu privire la acuzațiile lansate de premier la adresa unor oameni din PNL și despre care spune că l-au influenţat pe preşedinte să respingă promulgarea completării Codului Silvic pentru a favoriza o firmă austriacă, în timp Iohannis a negat însă acest lucru, 53% dintre cei chestionaţi spun că îl cred pe Klaus Iohannis, iar 20% îl cred pe Victor Ponta. 13% nu cred nici declaraţiile președintelui, nici pe cele ale premierului, iar 14% dintre respondenţi fie nu ştiu, fie nu răspund la această întrebare.
La întrebarea „cine cred că ar trebui să facă lumină în această problemă”, românii au răspuns: Klaus Iohannis (34%), Guvernul (8%), Justiţia (8%), premierul (6%), Parlamentul (5%), premierul şi preşedintele (5%).
Respondenţii spun că de vină pentru defrişările ilegale sunt legile din domeniu (43%), administraţia locală (20%), administraţia centrală (16%).
Dintre respondenţi, 79% spun că sunt de acord cu propunerea premierului de a interzice temporar exportul de lemn. Iar 90% dintre români au o părere bună sau foarte bună despre faptul că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că problema defrişărilor va fi dezbătută în CSAT, se mai arată în cercetarea IRES, realizată la comanda Digi24.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.