La spitalul judeţean din Suceava a fost prezent preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, Lukacs Vilmoş, iar din partea autorităţilor locale şi judeţene au fost şeful administraţiei judeţene Cătălin Nechifor, Alexandru Băişanu, venit în calitate de vicepreşedinte al CJ, dar şi numeroşi canditaţi la parlamentare. De remarcat a fost faptul că conducerea spitalului judeţean a omis sau nu să invite fosta conducere a Consiliului Judeţean, în schimb candidaţii USL au fost prezenţi

Lukacs Vilmoş  – Preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor

„Sunt emoţionat, este o ocazie deosebită deorece spitalul este primul spital acreditat anul acesta. Este un spital care a luat cel mai înalt grad de acreditare. Nu este nici un fel de control, este o lucrare comună cu spitalul. Spitalul trimite fişele de autoevaluare iar echipele de acreditare vizează calitatea serviciilor, gradul de mulţumire al pacienţilor şi implementarea pe termen lung a unor programe.

Perioada de acreditare ţine 5 ani. Echipa care vine pentru evaluare stă 3-6 zile, perioadă în care se culeg şi se prelucreză date. Spitalul din Suceava este acreditat maxim. Vreau să vă cer să menţineţi acest nivel şi să implementaţi  toate procedurile.”

Cătălin Nechifor – preşedintele Consiliului Judeţean Suceava

„Astăzi la Suceava avem o premieră. Asta pentru că echipa de conducere şi medicii şi-au făcut datoria. Ştiu că aveţi probleme dar noi, cei de la CJ, încercăm să găsim soluţii. Efortul făcut de CJ este de 5 miliarde. Avem nevoie de foarte multe locuri de muncă şi sperăm ca până la finele anului să fie făcute angajări. Nu ne oprim aici cu acreditarea, chiar dacă am obţinut maxim de punctaj. Anul viitor trebuie să găsim alte nişe şi trebuie investiţii în alte zone medicale, fertilizare in vitro de exemplu. Sunte de departe un spital care poate oferi servicii medicale de înaltă calitate. Îi invit pe cei care sunt din vecinătatea Sucevei să vină şi să apleze la serviciile noastre. Vom prinde în bugetul CJ pentru anul viitor bani, la fel cer şi îl invit şi pe primarul Ion Lungu să dea o mână de ajutor pentru spitalul judeţean.

Atâta timp cât am obţinut această acreditare nu trebuie să ne oprim aici ci să investim în perfecţionare.

Spitalul din Suceava a fost acreditat la nivel maxim datorită faptului că au fost făcute investitii materiale dar şi pentru personal. Am avut o discuţie cu ministrul Arafat pentru ca dotarea ambulanţei de tip „C” să fie făcută într-un timp cât mai scurt. Este o acreditare pentru 5 ani, lucrurile nu vor rămâne aici, ci ne dorim sa dezvoltăm aceste standard. Există şi un sistem privat şi e foarte important ca cele două să coexiste pentru ca beneficiarul principal, pacientul, să aibă de câştigat.”

Alexandru Băişanu – vicepresedinte Consiliul Judeţean si candidat la Camera Deputaţilor (USL)

„Astăzi sunt într-o dublă calitate, aceea de pacient în primul rând. Mă bucur că avem un asemenea spital şi asemenea oameni. Sper ca acest spital să aibă în continuare  sprijinul politicului. Vă mulţumesc că existaţi. Mai devreme sau mai târziu, oamenii au nevoie de dumneavoastră.”

Vasile Rambu – directorul Spitalului Judeţean Suceava

„Avem ca obiectiv să continuăm ce am început. Vrem să facem un centru de radio terapie fiindcă nu există în Moldova, vom face un centru de fertilizare in vitro. Ministerul acordă sprijin spitalului judeţean, făcând din spitalul Suceava un spital regional.”

Cristian Ieremia – doctor şi candidat pe colegiul Senat 1 (ARD)

„Sunt foarte mulţumit că am ajuns în aceasta clipă să constat că spitalul a primit recunoaşterea pentru tot ce s-a făcut, sigur am şi o mare nedumerire şi să o luaţi ca o nedumerire. Dacă sunt invitaţi candidaţi la parlametare, de ce nu au fost invitaţi şi Gheorghe Flutur şi Sanda Maria Ardeleanu?”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.