În timp ce copiii și tinerii din ziua de azi își petrec cea mai mare parte din timp în fața unor dispozitive, într-o comună din județul Suceava sportul a devenit crez. Este vorba despre sportivii din Fântânele, o localitate izolată, din punctul de vedere al infrastructurii rutiere, dar cu un real potențial de a da României viitori campioni mondiali la lupte greco-romane, judo, rugby și chiar atletism. Primarul localității, Vasile Hîj, este mândru de reușitele sportivilor din comuna pe care o reprezintă și spune că acești copii, dar și antrenorii lor merită să fie aplaudați la scenă deschisă. 

„Performanța făcută la Fântânele de către acești copii minunați trebuie recompensată. De aceea, pe o parte dintre ei i-am premiat cu diplome de recunoștință și sume simbolice de bani, pentru a-i stimula și a le arăta că administrația publică locală și comunitatea de acasă le sunt alături în drumul lor spre podiumul înalt al lumii. Sunt mândru de sportivi și le doresc să ajungă acolo unde și-au propus”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul comunei Fântânele, Vasile Hîj.

Edilul a mărturisit că în comuna Fântânele se face performanță în sport de aproximativ patru ani, timp în care Primăria a fost alături necondiționat de sportivi, punându-le la dispoziție spațiile necesare pentru desfășurarea antrenamentelor.

Chiar dacă condițiile de antrenament nu au fost la fel cu cele ale celorlalți competitori, antrenorul de lupte greco-romane Laurențiu Bolohan a reușit să le insufle sportivilor săi valorile de campion. Astfel, Francesca Bosânceanu a reușit să se claseze pe locul al III-lea la Campionatul Național UNDER 15, în timp ce colegul său Mihai Axinte a ocupat locul al doilea la același campionat. Rezultate remarcabile a obținut și luptătorul Gavril Dediu, care a obținut locul al doilea la Cupa României UNDER 15, locul II la Campionatul Național UNDER 15 2021, locul al doilea la Cupa României,  categoria Juniori 2 și locul al treilea la Turneul Internațional al României – juniori 2 – 2022.

„De asemenea, avem și echipe de judo și rugby, dar și copii care fac atletism. Sunt tare mândru de ei, mai ales că o parte dintre aceștia au posibilitatea să meargă la Clubul Steaua al Armatei. Cei de acolo au văzut în sportivii de la Fântânele potențialul de a reprezenta România și asta nu poate decât să ma bucure”, a mai spus primarul.

Și cum în localitate nu există o  sală de sport, Vasile Hîj nu a stat pe gânduri și a întocmit documentația necesară obținerii finanțării unei astfel de investiții, însă birocrația ține în standby demararea lucrărilor, deși proiectul a trecut demult de „lista sinteză”.

Ei bine, se poate trage o concluzie tristă: în unele comune s-au construit săli de sport care stau închise sub lacăt, iar acolo unde se face sport de performanță, Compania Națională de Investiții „mai are de făcut verificări” până să demareze lucrările, deși au fost îndeplinite toate condițiile.

Până una-alta, luptătorul Laurențiu Bolohan dovedește că dragostea pentru sport îi poate duce pe copiii pasionați pe cele mai înalte culmi și, de ce nu, chiar pe podiumul mondial.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.