Trăim într-o vreme în care autoritățile ne impun să nu părăsim domiciliul decât în cazuri speciale, pentru că există riscul de a contacta virusul care a stârnit panică la nivel mondial. Este de preferat ca fiecare să acționeze responsabil, atât pentru a-și proteja propria sănătate, cât și a celor dragi. Desigur, sunt condiții la care cu greu se adaptează mai ales cei care sunt obișnuiți ca cea mai mare parte a timpului să fie plecați, fie în interes de serviciu, fie în excursii, fie în alte scopuri personale. 

Amploarea pe care situația a luat-o într-un interval de timp destul de scurt a creat confuzie în rândul populației și,  mai presus de toate, panică. Ceea ce fiecare încearcă este să își păstreze calmul, însă știrile care circulă nu sunt deloc încurajatoare în acest sens. Informarea este necesară desigur, însă de preferat este să se facă numai în măsura în care poate ajuta, atât fizic, cât mai ales moral. 

O sursă de știri de actualitate, în care cei interesați pot citi despre modul în care evoluează lucrurile la nivel de țară este Botosaneanul.ro. În cadrul site-ului cei interesați pot afla ce se mai întâmplă, care sunt noile hotărâri pe care le iau cei ce dețin această putere, dar și alte informații față de care pot prezenta interes se regăsesc aici. 

Menține-te informat, nu dezinformat

Poate că o mare problemă a presei de astăzi este faptul că promovează știri care de multe ori nu corespund cu realitatea. Se întâmplă cel puțin în cazul celor care caută să capteze interesul publicului prin titluri senzaționale, dar care în fond nu conțin nici un mesaj de valoare, nu transmit nimic. 

Iată de ce selecția ziarelor online din care fiecare alege să citească știrile trebuie realizată mai atent. Dezinformarea este o problemă în masă astăzi. Este și motivul pentru care panica corelată cu pandemia a fost într-atât intensificată. Desigur, multe vești nu au fost dintre cele îmbucurătoare, însă cu siguranță că isteria creată de unele știri a depășit anumite limite. 

Botosaneanul.ro este un site de știri care își propune să mențină publicul larg informat, nu dezinformat, astfel că noutățile pe care le pune la dispoziția publicului sunt alese riguros. De altfel, este necesar să citiți știrile pentru că acestea conțin informații relevante pentru cititori, informări cu privire la deciziile luate de autorități cu privire la pandemie, la reducerea riscului de a contacta virusul. Măsurile pe care acestea le impun au menirea de a ajuta la stoparea numărului de cazuri care în mod contrar doar ar crește incontrolabil.

Pentru că situația actuală este și așa suficient de tensionată, ideal este ca informarea să evite orice poate reprezenta o platformă cu fake news, care amplifică totul și nu urmărește decât să atragă cititori, ducând oamenii în derută. 

În plină pandemie de coronavirus, fiecare decide care este atitudinea pe care o abordează față de toată situația. Botosaneanul.ro se asigură că știrile distribuite sunt de calitate, că vor susține o informare corectă a publicului. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.