În perioada 12-13 iunie a.c., trei echipe de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au participat la cea de-a XI-a ediție a competiției naționale Ecotrophelia, care s-a desfășurat la Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, sub egida Asociației Specialiștilor din Industria Alimentară din România.

Studenții suceveni au prezentat trei produse alimentare, după cum urmează: 

  • echipa DiFuse, formată din studenții Ionuț Preda, Andrei Toma, Ana Colnicianu, Beniamin Vicol, Alexandru Eftimie și Adelina Balan, coordonați de șef lucr. univ. dr. ing. Amelia Buculei, prof. univ. dr. ing. Adriana Dabija și dr. ing. Ionuț Avrămia, au dezvoltat un ceai pe bază de sirop de cedru, sirop de păpădie, piersică, merișoare, cireșe, roiniță, levănțică și urzică, ambalat într-un ambalaj alimentar solubil pe bază de pectină; 
  • echipa Trouty Fresh, formată din studenții Sabina Dobrincu, Matilda Bejinariu, Beatrice Pricob, Andrei Chirilă, Valeriu Botnar și Florin Luncașu, coordonați de către conf. univ. dr. ing. Gabriela Constantinescu și dr. ing. Florin Ursachi, au dezvoltat o pastă de păstrăv afumat cu zer, spirulină și leurdă;
  • echipa Avopasta, formată din studenții Naomi Alexa, Nadina Popovici, Bianca Tapalagă și Eusebiu Drăgoi, coordonați de către șef lucr. univ. dr. ing. Ancuța Prisacaru și conf. univ. dr. ing. Sorina Ropciuc, au dezvoltat paste aglutenice din făină de mei, quinoa și linte neagră.

La finalul procesului de jurizare, echipa DiFuse a primit premiul Food Concept Award, echipa Avopasta a fost premiată de compania Multivac pentru credibilitatea pe piață a produsului dezvoltat, iar echipa Trouty Fresh fost premiată de către compania Boromir pentru formula nutrițională.

Ecotophelia este o competiţie care urmărește crearea de produse alimentare inovative. Produsul alimentar creat trebuie să fie destinat consumului uman și să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.  

8 Responses

  1. mihai grigore

    : revista floare albastra = blue : institut de științe agricole __ institut de medicina veterinara ____”târgul Sucevei „- de reunificate a bucovinei istorice __ „lunca industriala a sucevei ” – programul carter____retro _ curți bisericești ale boierilor moldoveni __ capitala Moldovei Suceava ___ târg cu oale din lut înflorat – ie și carte – după revoluție ____ ” infrastructura spațială –––- hărți de interconexiune ” blue”–––- știința biologiei in parametrul g = 9,8 m/ s2–––- https://revistafloarealbastra-blue.rf.gd. ____ 2h39’am – mihai grigore- poet.editor.scientist. ____:

    Răspunde
  2. mihai grigore

    : simulare nasa & cern –––- piata agroalimentara spațială pe platoul din fața casei de cultură Suceava __ aceasta devine un closet spațial ____

    Răspunde
  3. mihai grigore

    : in felul acesta vom avea un control al biologicului in relaționare directă cu natura solului planetei Terra – suntem ce mâncăm __ adică vom trata cauzele – o alimentație bazată pe tot felul de chimicale folosite deanpulea și care numai în nord în ultimii ani or decimat prin chinuri cumplite – populatia____

    Răspunde
  4. mihai grigore

    : simulare _ poliția calare din new york – baligă pentru flori = ” pământ natural „_____

    Răspunde
  5. mihai grigore

    : Stefan intra in cetatea Sucevei calare pe cal ____ sanzaiene Suceava ____

    Răspunde
  6. mihai grigore

    : tema pentru acasă – ” sa se pregătească niste scrop din oua ” – rezultă procreație ____ cu mămăligă și mujdei ___

    Răspunde
  7. mihai grigore

    : analiza urinei ___ și __ casa de cultura devine un centru de analiză a codului genetic uman –––- palade – premiul Nobel- descoperirea „celulei umane”–––-” cum va arăta celula umană la indicele de accelerație de 3,… de pe planeta mars – cum va influența aceasta comunicarea in solar system „?_______ am văzut la multi că poartă sarma pe dinți de corecție __ acum știm și din ce cauza __ prășitul in tarna creează o arhitectura a fiziologiei umane eminesciana !*___

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.