Schimbarea structurii de proprietate, fărămiţarea terenurilor şi desfiinţarea marilor complexe au dus la găsirea unor soluții la îndemână pentru agricultorul român. Aceștia au identificat că pot face bani frumoși din fermele ecologice.

ferme_ecoAgricultura ecologică este o activitate modernă, care se bazează pe restricționarea utilizării organismelor modificate genetic, a fertilizabililor și a pesticidelor de sinteză. Mai exact, nimic chimic, totul natural. 4500 dintre fermierii suceveni produc eco. În plus, cererea pentru materie prima eco a statelor din Vest pe piețele răsăritene a început să crească semnificativ în ultimii ani.  Directorul Vasile Schipor este de părere că cei care lucrează bine și conform normativelor impuse nu vor avea probleme.

”Județul Suceava are peste 4500 de ferme ecologice  care sunt acreditate de organismele de control. Direcția Agricolă desfășoară până la sfârșitul acestei luni inspecțiile în teritoriu pentru acreditare și admitere la plată. Avem eșantionate pentru anul acesta peste 130 de ferme. Acțiunea este în derulare și o finalizăm în această lună . Nu avem probleme, fermele ecologice sunt pe profil ecologic, pe profil vegetal, pe profil zootehnic, mixte și apicole.  Este o sumă de bani destul de importantă ce intră în exploatație. Cei care își dau silința nu vor avea nici un impediment în a-și primi bani”, a declarat Vasile Schipor, directorul Direcției Agricole Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.