În perioada 23 – 27 iunie a avut loc în cadrul Complexului Daniel din Şăulia, judeţul Mureş, Tabăra Creatori de Viitor – ediţia a I-a. Tabăra a reunit 60 de elevi de liceu cu performanţe deosebite în educaţie, sport şi leadership şcolar din judeţele Arad, Cluj, Bacău, Suceava şi Mureş.

Aceştia au fost aleşi dintr-un număr mare de aplicanţi în primăvara acestui an, în urma unui proces de selecţie realizat de Asociaţia 11even – organizatorul programului, în parteneriat cu Inspectoratele Şcolare, Consiliile Judeţene ale elevilor, Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri (CENRES) în Suceava şi alţi parteneri locali, iar participarea lor a fost gratuită.

Pe parcursul taberei, participanţii au avut parte de o agendă foarte interesantă, care a combinat activităţi de dezvoltare personală cu diverse jocuri de team building şi socializare. Punctul central al taberei a fost reprezentat de competiţia de proiecte „Oraşul viitorului”, competiţie la care au luat parte cei 60 de participant împărţiţi în 6 echipe de câte 10 persoane.

Tabăra a beneficiat şi de prezenţa a 5 mentori, care au susţinut sesiuni de training de dezvoltare personală, feedback-ul fiind unul excelent din partea tuturor participanţilor. Training-urile susţinute de aceştia au fost pe tematici precum viziune, trenduri şi globalizare, gândire strategică, leadership, muncă de echipă, tipuri de personalităţi umane, gândire creativă şi principii de viaţă. Între mentori s-au regăsit Alexandru Fărcaș (antreprenor și investitor), Tiberiu Moisă (membru în consiliul de conducere al Băncii Transilvania), Florentina Taudor (CEO Renania), Alexandru Haidamac (câștigător al marelui premiu de creație la Festivalul de la Cannes în 2013) și Ovidiu Neamțu (Președinte al Asociației 11even).

Participanții și-au dezvoltat pe parcursul taberei simţul de apartenenţă la un grup de elită, la un grup cu aspirații înalte, fapt ce i-a ajutat să se integreze și să se automotiveze în a excela în fiecare zi și în fiecare activitate. Serile în echipă, dansul taberei, imnul taberei, focul de tabără sau prezentarea proiectelor și anunțarea echipelor câștigătoare au fost printre cele mai apreciate momente. Toți elevii au primit un certificat de apreciere ca absolvenți ai primei generații de Creatori de Viitor. Totodată, toți participanții pot beneficia în perioada următoare de 12 luni de mentoring & coaching cu unul dintre mentori.

Proiectele realizate de către cele 6 echipe au fost următoarele: „Orașul solar autonom al viitorului – independent energetic”, „Proiectul GETA – global, ecologic, tehnologic și antreprenorial”, „Orașul noilor tehnologii”, „Orașul hologramelor”, „Orașul vesel”, „Orașul subacvatic”. Proiectele câștigătoare au fost: premiul 1 al taberei (pe baza voturilor exprimate de mentori, coordonatori, echipe): Oraşul hologramelor; Premiul 1 finanțabil: Oraşul solar autonom al viitorului. Echipa care a creat acest proiect a primit posibilitatea de a porni o afacere finanțabilă cu 10 mii de euro, alături de unul dintre mentori.

Din cei 16 elevi suceveni care au participat la tabără, trei s-au regăsit în cadrul echipelor câștigătoare. Astfel, în cadrul echipei care a creat proiectul „Orașul hologramelor” s-a regăsit Cureliuc Răzvan Vasile, elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Diaconiţă Alexandra Ana-Maria, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, şi Cosovanu Daniel, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Tomşa Vodă” Solca.

Tabăra Creatori de viitor este un proiect al Asociației 11even din Cluj Napoca. Finanțarea taberei s-a realizat prin intermediul unor donații și sponsorizări obținute în cadrul campaniei Bucurie în Mișcare (www.bucurieinmiscare.ro). În cadrul acestei campanii a fost prezentată comunităților din Arad, Bacău, Cluj Napoca, Târgu Mureș și Suceava oportunitatea de a se implica în diverse activități sportive și de a susține prin donații elevii excepţionali din aceste județe să ia parte la tabăra Creatori de viitor. Companiile E.ON România, Kaufland și Renania au fost principalii susținători ai programului Bucurie în Mișcare și a Taberei Creatori de viitor.

La nivel local, tabăra a fost coordonată de către Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri Suceava (CENRES). Parteneri locali în cadrul evenimentului Bucurie în Mișcare au fost Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri Suceava (CENRES), Iulius Mall Suceava, Asociația Județeană „Sportul pentru Toți” Suceava, Suceava Live, Radio Vocea Evangheliei, OrasulSuceava.ro, Suceava Pedalează, Monticond, Asociația „Alecs Group” Suceava, AIESEC, Asociația EUROACTIV, Crucea Rosie, filiala Suceava și Salsa Family Suceava.

Grup creatori de viitorFeteEchipaEchipa castigatoareBaieti

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.