Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus la data de 1 noiembrie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul N. Ion, cercetat pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.

Totodată, s-a solicitat Tribunalului Suceava arestarea preventivă  a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că la data de 28 septembrie, cu aproximație ora 21:15, inculpatul N. Ion din comuna Dorna Candreni, județul Suceava, aflat într-un loc public, Gara CF Vatra Dornei – Băi, și având asupra sa un cuțit cu lungimea de 31,2 cm, având lama de 19,5 cm, a exercitat cu intenție acte de violențe grave asupra persoanei vătămate V.G., în vârstă de 83 de ani, din comuna Curtești, județul Botoșani, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 12-14 zile îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.