Medicii de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava așteaptă să fie testați pentru coronavirus. Astfel, potrivit unor doctori de la unitatea spitalicească, aceștia stau la rând pe holurile spitalului și așteaptă să le vină rândul la testare.

Dacă unii medici au fost „norocoși” și au făcut testul luni, 23 martie, alții așteaptă încă să fie testați și, se pare că nu ar mai fi teste în acest moment.

„Stăm aici ca animalele. Eu am intrat în contact cu alți colegi de pe alte secții și nu mă simt prea bine. Aștept testul, însă se pare că nu mai sunt teste. E de neimaginat”, a declarat un medic de la SJU Suceava.

Alți medici, fiecare de pe altă secție, au precizat că au fost testați în cursul zilei de luni și că așteaptă rezultatele, iar până atunci sunt pe baricade și fac ceea ce au jurat să facă: îngrijesc oameni și salvează vieți.

„Eu, împreună cu mai mulți colegi care am fost duminică de gardă, am fost testați ieri (luni, 23 martie n.r.). Acum așteptăm rezultatele””, a spus un medic.

„Eu mă simt bine. Urmează să fiu testat, dar merge greu. Acum sunt pe secție. Sper să trecem cu bine peste această încercare grea”, a declarat un alt doctor de la unitatea spitalicească suceveană.

Trebuie precizat că în cursul zilei de luni, 23 martie, reprezntanții DSP Suceava au informat că aveau în stoc aproximativ 700 de teste pentru coronavirus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.