Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, medicul primar Tiberius Brădăţan, a propus ieri o serie de soluţii pentru creşterea siguranţei copiilor atunci când aceştia se află în spaţiile de joacă din municipiu.

Tiberius Brădățan, candidat PSD la Primăria SuceavaTiberius Brădăţan, împreună cu alţi doi consilieri locali suceveni, Eugen Girigan şi Vasile Mocanu, alături de tinerii din TSD, au identificat în ultima lună aproximativ 50 de locuri de locuri viabile în cartierele din municipiul Suceava, unde pot fi amplasate spații de joacă pentru copii. „Ne propunem așadar să construim și să reamenajăm locurile de joacă din oraș pentru siguranța copiilor Sucevei. Situația problematică a spațiilor special amenajate pentru copii a fost îndelung dezbătută la nivel local, însă rezultatele satisfăcătoare au întârziat să apară. În municipiul Suceava locurile de joacă lipsesc cu desăvârșire din cartierele mici, majoritatea fiind amplasate în locuri aglomerate, centrale și la distanțe prea mari pentru unele familii”, a arătat Tiberius Brădăţan. El a spus că spaţiile de joacă deja existente prezintă numeroase probleme, în special că acestea sunt vechi, neîngrijite, prost întreținute și periculoase pentru copii.

Brădăţan a subliniat că, în calitate de primar, îşi propune ca împreună cu echipa de consilieri PSD să transforme Suceava într-o zonă sigură și amenajată special pentru nevoile tinerelor familii cu copii. Tiberius Brădăţan a arătat că locurile de joacă publice din Suceava trebuie să permită supravegherea atentă a copiilor și să împiedice accesul câinilor în perimetrul lor, soluția fiind împrejmuirea acestora cu gard viu sau cu un gărduț de lemn.

„Zonele deja amenajate trebuie dotate cu bănci și coșuri de gunoi, iar mai mult, ne dorim ca fiecare spațiu de joacă să fie supravegheat video și să respecte cerinţele tehnice de securitate privind echipamentele şi instalaţiile montate în cadrul parcurilor pentru cei mici. Amenajarea locurilor de joacă ar trebui să corespundă categoriilor de vârstă, iar pentru dotarea spațiilor vom utiliza doar materiale ecologice, respectiv lemn și nisip”, a mai declarat candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei.

Tiberius Brădăţan a mai adăugat că, fiecare spațiu de joacă pe care viitoarea administraţie locală PSD îşi propune să îl construiască va fi amplasat pe o platformă generoasă, realizată din suprafață de protecție specială, respectiv paviment din cauciuc, cu o grosime de minimum 5 centimetri.

„Este foarte important să se asigure astfel o suprafață bună, aderentă și confortabilă pentru organismul uman și care în cazul căderii copiilor nu provoacă leziuni, ca alte suprafețe dure precum cimentul sau asfaltul”, a explicat Tiberius Brădăţan.

El a mai adăugat că, în urma discuțiilor cu cetățenii Sucevei, a constatat că în municipiu lipseşte un spațiu de joacă amenajat pentru copiii cu dizabilități. Brădăţan a precizat că pentru a rezolva această problemă PSD va solicita serviciile unei firme specializate în domeniu, pentru a identifica în cel mai scurt timp dotările necesare unui astfel de spațiu și realizarea proiectării acestuia.

„Considerăm că sucevenii împreună cu copiii lor trebuie să aibă un acces ușor către spațiile de joacă, să nu mai fie nevoiți să meargă până în parcurile centrale pentru a putea găsi un loc de recreere pentru cei mici și astfel, economisind timp pe care îl pot petrece în aer liber, împreună cu familia”, a încheiat Tiberius Brădăţan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.