La data de 19.05.2022, între orele 06.00-15.00, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a  organizat o razie, angrenând efective din cadrul subunităţii, a Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, a posturilor de poliţie comunale arondate, 7 subofițeri jandarmi din cadrul Jandarmeriei Vatra Dornei,  2 lucrători  din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, doi lucrători din cadrul A.N.P.C. Suceava, un lucrător din cadrul D.S.P. Suceava și un lucrător din cadrul D.S.V. Suceava.

Razia a avut ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale, creșterea gradului de siguranță rutieră, combaterea contrabandei cu produse accizabile în zona pieței și a bazarului, prevenirea și combaterea delictelor silvice, asigurarea unui climat de ordine și liniște publică.

În cadrul raziei polițiștii au constatat 4 infracțiuni, respectiv o infracțiune de „contrabandă” prev. și ped. de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006, modificată, o infracțiune de ”punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 alin. 1 din Codul Penal, o infracțiune de ”punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 alin. 2 din Codul Penal și o infracțiune de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 1 din Codul Penal.

Au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare  de 38.415 lei.

Au fost legitimate 230 de persoane, au fost verificate 53 de autovehicule și s-au efectuat controale la 12 societăți comerciale.

În cadrul activităților au fost identificați 3 autori de infracţiuni, au fost reținute 3 permise de conducere reţinute și un certificat de înmatriculare.

În cadrul raziei din data de 19.05.2022, în jurul orelor 08:00, lucrătorii din cadrul Biroului de Ordine Publică l-au identificat în zona pieței agroalimentare din localitate pe un localnic, care oferea spre comercializare țigări de contrabandă.

  În urma controlulul efectuat asupra persoanei în cauză, a fost identificat un număr de 2.000 bucăți ţigarete, de contrabandă, în valoare de 1000 lei.

  S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „colectarea, deţinerea, transportul, preluarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, faptă prev. de art. 270 alin. 3 din Legea nr.86/2006 modificată.

Tot în cadrul raziei un echipaj de poliție din cadrul  Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din comuna Panaci, jud. Suceava, pe DJ 174.  Cu ocazia interogării bazelor de date cu privire la situația permisului de conducere, s-a constatat că șoferul din comuna Panaci, jud. Suceava nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

 Fiind efectuate verificări în bazele de date, s-a stabilit că numărul de înmatriculare al vehiculului a fost atribuit unui alt autoturism.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de ,,punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzute și pedepsite de art. 334 alin. 1 din Codul Penal, o infracțiune de ”punerea în circulație a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare” faptă prevăzută și pedepsită de art. 334 alin. 2 din Codul Penal și a unei infracțiuni de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. 1 din Codul Penal.

În cauză s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore a șoferului acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

În cadrul raziei organizate la nivelul Poliției municipiului Vatra Dornei, s-au continuat activitățile de cercetare penală în legătură cu sesizarea unui bărbat din comuna Cârlibaba, județul Suceava, privind faptul că la data de 16.05.2022, tatăl său, i-a sustras un autoturism din curtea locuinței, l-a condus pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și ulterior l-a incendiat, pe un drum forestier situat pe raza comunei Cîrlibaba.

 Cu această ocazie au fost identificate noi probe în baza cărora s-a reușit documentarea activității infracționale, față de persoana bănuită fiind dispusă reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus la Centrul de Reținere și Arest În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „Distrugerea” faptă prevăzută de art. 253 alin. 1 și alin. 4 din Codul penal, ,,Furtul în scop de folosință” faptă prevăzută de art. 228 alin. 1 din Codul penal,  art. 230, alin. 1 din Codul penal raportat la art. 231 alin. 1 din Codul penal și ,,Conducerea pe drumurile publice fără permis de conducere”, faptă prevăzută de art. 335, alin. 1 din Codul penal.

 Tot în cadrul raziei organizate de către Poliția municipiului Vatra Dornei, s-au continuat activitățile investigative pentru identificarea autorului furtului comis din locuința unei femei din localitate, faptă comisă la data de 07.09.2021, ocazie cu care s-a reușit identificarea și documentarea activității infracționale a unui bărbat în vârstă de 47 ani, din comuna Dorna Candrenilor, județul Suceava, stabilindu-se că la data 04.09.2021, ora 16.00, acesta a pătruns în locuința persoanei vătămate printr-o ușă de acces neasigurată și a sustras din interior suma de 10.000 euro și mai multe bijuterii din aur și argint. 

În baza probatoriului administrat, bărbatul a recunoscut comiterea infracțiunii, luându-se față de acesta măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

 Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, în vederea luării față de acesta a unei măsuri preventive. 

 Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul Postului de Poliție Dorna Candrenilor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de art. 228 alin. 1 și art. 229 alin. 2, lit. b) Cod Penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.