Am fost abordat de un cetățean român din Gura Humorului, om în vârstă și vizibil marcat de probleme financiare, care mi-a povestit că trei lucrători de poliție din Suceava l-au atras într-un flagrant, după care i-au confiscat obiectul cu care făcea tranzacția. Totul bun și frumos, numai că respectivul om nu mai făcuse niciodată obiectul unei cercetări de poliție, obiectul cu pricina nu era provenit dintr-un furt dovedit, iar la dosar nu există nici măcar o motivație pentru acțiunea respectivă.

Ne bucură faptul că poliția criminală are destule resurse pentru a oganiza flagrante și ne bucurăm teribil că aceste organe se pot ocupa de un amărât pensionar de boală cu sub 400 de lei venit pe lună, deoarece este evident că rețelele de comercianți de produse de contrabandă au fost demontate și nu mai există elemente criminale demne de atenția organelor respective. Activitatea lor este lăudabilă chiar dacă motivațiile prezentate “criminalului”, că nu vinde prin organele abilitate și nu are act de proveniență a mărfii, nu se aplică în cazul vânzărilor de obiecte personale CARE NU FAC PARTE DIN PATRIMONIUL NAȚIONAL.

Ca să nu derapăm prea mult, să vă spunem că vorbim despre o icoană, numai una, care se află în familia pârâtului de peste 50 de ani. Pârâtul a pus fotografii cu fața și spatele icoanei pe internet și a cerut pentru ea imensa sumă de 100 de euro. Vă lăsăm să considerați singuri pericolul pe care acest om îl prezintă față de societate, din moment ce Poliția Română a considerat necesar să trimită 3 (trei) agenți să-l scoată pe om din casa lui ca să poată fi filmat în momentul în care teoretic se desfășura tranzacția. Poate că pentru agenții respectivi nu există diferențe între surprinderea în flagrant și atragerea în flagrant, dar ultima dată când am consultat Constituția României și Codul Penal subsecvent, atragerea în flagrant este interzisă, or agenții respectivi nu erau infiltrați în vreo rețea de negustori de artă furată și ei au fost cei care au inițiat operațiunea de vânzare-cumpărare. Cum bietul om a făcut plângere și aceasta va ajunge pe masa procurorilor, voi încerca să aflu cum se termină acest dosar, nu de altceva dar poate mâine mă trezesc filmat când cumpăr leuștean fără acte de proveniență și acuzat de trafic de etnobotanice.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.