Noi calcule la Palatul Cotroceni, după ce România a înregistrat marți o creștere uriașă a numărului de noi cazuri de coronavirus. Surse prezidențiale au precizat pentru PS News că șeful statului ia în calcul desemnarea unui premier de criză care să nu fie membru de partid. Potrivit surselor citate, Guvernul va fi constituit din PNL și USR cu un premier care să își asume decizii nepopulare, în contextul în care România înregistrează zilnic sute de decese provocate de coronavirus.

Precizăm că șeful statului i-a convocat miercuri, la Cotroceni, pe cei responsabili cu instituirea „unor măsuri clare restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor. Orice alte teme trec în plan secund, nimic nu este mai presus de viață”.

Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua răspândirea infectărilor. Orice alte teme trec în plan secund, nimic nu este mai presus de viață”, a spus marți președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă făcută la Cotroceni în cea mai neagră zi a pandemiei de Covid.

Deja ministerele se pregătesc pentru trecerea angajaților în regim de telemuncă. Potrivit unui document obținut miercuri de PS News, jumătate din angajații din Ministerul Economiei vor fi trimiși în telemuncă, prin rotație, iar măsurile ar urma să fie anunțate miercuri, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.