Și în cursul zilei de ieri polițiștii au intervenit în mai multe cazuri de violență intrafanmilială, prin intervențiile ferme aducând liniștea în sânul unor familii în care unii membri se manifestau agresiv. Fță de agresori au fost dispuse măsuri de extragere din locuință în baza ordinului de protecție provizoriu ori s-au dispus măsruri de intrenare în unități medicale de specialitate.

Sâmbătă, 20 martie, la ora 11.30, lucrătorii din cadrul Poliţiei Mun. Câmpulung Moldovenesc – Biroul Ordine Publică au primit plângerea prealabilă a unei femei de 76 ani din mun. Câmpulung Moldovenesc, cu privire la faptul că în data de 18.03.2021, a fost ameninţată telefonic cu incendierea locuinței și cu acte de violență de către nepotul său. 

Victima nu a fost agresată fizic, dar datorită ameninţărilor repetate din partea nepotului său, i-a fost indusă o stare reală  de temere, fiindu-i frică să se întoarcă la domiciliul ei. Nepotul femeii este cunoscut cu un comportament violent verbal față de bunica lui, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, sens în care față de acesta, bătrâna a mai solicitat în trecut evacuarea de la domiciliu a nepotului, dar apoi a revenit asupra deciziilor și l-a reprimit în spațiu.

În urma completării formularului de risc şi efectuării analizei răspunsurilor la întrebările formulate, s-a constatat că este întrunit punctajul pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu, femeia de 76 de ani precizând în mod expres faptul că doreşte acest lucru şi fiindu-i înmânat un exemplar al acestuia înscris.

 În urma emiterii ordinului de protecţie provizoriu şi a măsurii evacuării din domiciliu, nepotul femeii a fost cazat într-un adăpost de noapte din localitate pus la dispoziţie de către Primăria Câmpulung Moldovenesc.

 În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracţiunii de „ameninţare”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.