Marți, 2 martie, la ora 08:05, lucrătorii Postului de Poliţie Stulpicani au fost sesizați de către V. C., din comuna Stulpicani, satul Gemenea, cu privire la faptul că fiul său minor prezintă mai multe arsuri la nivelul feţei şi are nevoie de îngrijiri medicale.

Din verificările efectuate s-a stabilit că minorul, în vârstă de 7, ani locuieşte împreună cu părinţii şi bunica în comuna Stulpicani, satul Gemenea.

Din relatările părinţilor şi ale bunicii reiese faptul că la 01.03.2021, în jurul orei 19:00 minorul  se afla în locuinţă împreună cu bunica, iar, la un moment dat, aceasta a ieşit afară pentru a efectua treburile gospodăreşti, lăsând minorul fără supraveghere. Când s-a întors în locuinţă a observat că acesta prezintă mai multe urme de arsură pe faţă şi a observat jos, lângă sobă o sticlă de spirt pe care minorul a luat-o de pe dulap şi a aruncat-o în sobă, producându-se o flacără care l-a lovit în faţă şi i-a provocat arsuri.

Tatăl minorului, a declarat că nu a solicitat intervenţia ambulanţei la 01.03.2021 pentru a-i acorda îngrijiri medicale copilului deoarece au considerat că nu prezintă arsuri grave şi se poate trata la domiciliu.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al ambulanţei, care i-a acordat copilului primele îngrijiri medicale şi a fost transportat la Spitalul orăşenesc Gura Humorului.

Cu privire la această faptă va fi informat şi Compartimentul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei comunei Stulpicani pentru a efectua verificări şi a dispune măsuri legale.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliţie Stulpicani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.