O femeie din zona de munte a județului Suceava i-a adus la cunoștință Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, faptul că preotul parhoh din localitatea sa și-a ales casele la care a mers cu sfințitul de Bobotează, la unele gospodării preferând să nu meargă.

„Bună seara! Este normal ca un preot să nu vină cu sfinţitul de Bobotează? Este vorba de părintele X, care slujește la biserica din ….. și ……, și vreau să precizez că nu este primul an când părintele nu mai ajunge la noi. La casele din ….. părintele merge cu sfinţitul doar la casele care îi convin lui, și pe restul îi lasă la o parte”,  i-a transmis A.M. Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

De cealaltă parte, ÎPS Calinic a luat legătura cu preotul respectiv și apoi i-a comunicat credincioasei că a fost vorba despre o neînțelegere.

„Stimată doamnă! Din informațiile primite de la părintele X,, prin părintele protopop, am aflat că în cătunul ….., cu prilejul Ajunului Crăciunului, părintele X a intrat la toate cele trei case situate într-o zonă izolată a cătunului respectiv, la aproximativ 2 km distanță față de ultima casă, care țin sărbătorile pe vechi. 

Cu prilejul Bobotezei, părintele a ajuns în zona respectivă, nu în Ajunul Bobotezei, ci în ziua praznicului, aproximativ pe la orele 18.00, când, pe traseu fiind, a primit informația că cei din zona de munte sunt plecați pentru a sărbători Crăciunul „pe vechi”. 

În urma acestei neînţelegeri, părintele își cere scuze şi îşi ia angajamentul ca pe viitor să-şi organizeze ajunurile în aşa fel încât nimeni dintre păstoriţii sfinţiei sale să nu mai fie nemulţumit. An binecuvântat!”, i-a răspuns ÎPS Calinic credincioasei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.