Vineri, 9 aprilie, la ora 16:34, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat din comuna Frătăuții Noi, cu privire la faptul că a fost implicat într-o tamponare pe raza comunei Frătăuții Noi. 

Cu ocazia deplasării la fașa locului a fost identificat apelantul, care a relatat faptul că în timp ce conducea autoutilitara pe DC Vuliva pe raza com. Frătăuții Noi, în apropierea intersecției denumite popular ”Crucea drumului”, a efectuat semnal pentru schimbarea direcției de mers către dreapta, moment în care a fost lovit în partea din spate de un autoturism, condus de un bărbat de 21 de ani.

Conducătorii auto au coborât din vehicule, moment în care între aceștia a izbucnit un conflict spontan, șoferul de 21 de ani părăsind locul accidentului.

În urma verificărilor efectuate pe raza comunei Frătăuții Noi, a fost identificat șoferul în vârstă de 21 de ani și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 În urma interogării în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat faptul că bărbatul de 21 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Prin ordonanța organului de cercetare penală s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 10.04.2021 ora 00:25, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.