În perioada 29-31.02.2021, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive.

Cu ocazia executării acţiunii au fost testaţi alcoolscopic 395 de conducători auto.   

Au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost aplicate 117 sancţiuni contravenționale în valoare de 68.425 lei.

Totodată, au fost reținute 9 certificate de înmatriculare și au fost constatate 9 infracţiuni, din care: 5 – alcool, 3 – conducere fără permis, 1 – încredințarea autoturismului unei persoane care nu posedă permis de conducere.

La data de 31.01.2021, în jurul orelor 19:45, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau în cadrul acţiunii pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice pe aleea Piatra Pinului, din or. Gura Humorului, au oprit pentru control autoturismul la volanul căruia se afla un tânăr de 23 ani, din oraș Gura Humorului, jud. Suceava.

Cu ocazia verificării documentelor solicitate, acesta a declarat faptul că nu posedă permis de conducere, iar autoturismul aparţine unui bărbat de 27 ani, din oraș Gura Humorului, jud. Suceava, care se afla pe scaunul din dreapta faţă şi care i-a încredinţat autovehiculul pentru a-l conduce, declarând că nu ştia faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

S-a procedat la verificarea în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere din România, ocazie cu care s-a stabilit faptul că numitul tânătul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru niciun fel de categorie de vehicule.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.