Duminică, 18 aprilie, în jurul orelor 15.35, P. Ion de 49 ani din oraș Milișăuți, conducea autoturismul Mercedes Benz pe str. Frâncei din mun. Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre str. Abatorului spre orașul Milișăuți.

Ajungând la intersecția cu str. Calea Bucovinei, susnumitul nu a respectat semnificația indicatorului ”Oprire” și a pătruns în intersecție fără a acorda prioritate de trecere motocicletei Kawasaki situație în care cele două autovehicule au intrat în coliziune laterală, iar conducătorul auto al motocicletei, S. Iulian de 23 ani din com. Sucevița, a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni.

În urma coliziunii, S. Iulian a fost transportat la Spitalul Mun. Rădăuți, unde a fost examinat de cadrele medicale și i s-a stabilit diagnosticul ”politraumatism prin accident rutier, contuzie coloană lombară, contuzie abdominală” (rănit ușor).

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele  fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, după care li s-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovat de producerea accidentului se face numitul P. Ion care nu a acordat prioritate de trecere motocicletei ce se deplasa pe artera prioritară.

S-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.