Joi, între orele 10.00 – 14.00, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au organizat şi executat o acţiune pe raza judeţului Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală. Au fost verificate 14 societăţi comerciale, 16 întreprinderi individuale şi 11 persoane fizice.

Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, din care 5 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 2.500 de lei, şi 2 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu avertisment.

Controlul a dus la constatarea a 7 infracţiuni, din care 5 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi 2 privind organizarea şi funcţionarea jocurilor de noroc.

În vederea continuării cercetărilor şi a expertizării, au fost ridicate bunuri, constând în produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte purtând mărci consacrate şi înregistrate şi protejate, în valoare de aproximativ 9.025 de lei.

A fost depistată o femeie, de 35 de ani, din municipiul Suceava, în timp ce oferea spre comercializare, în incinta unui centru comercial din localitate, articole de încălţăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate şi protejate în Romania, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.

În cauză au fost ridicate mai multe produse, constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, în vederea expertizării de către titularii de mărci.

Faţă de cea în cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii, privind mărcile şi indicaţiile geografice

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.