Carmen Veronica Steiciuc, directorul general al Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava, a anunțat că în luna februarie o comisie a Uniunii Teatrale din România (UNITER) va fi prezentă la Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” din Suceava.
”UNITER -ul a ales și a cerut să fie prezent la Suceava în zilele de 5 și 6 februarie pentru a viziona două dintre producțiile teatrului sucevean, respectiv Kebab de Gianina Cărbunariu, în regia lui Daniel Iordan, și 3 Surori de A. P. Cehov, un proiect Punctart din București în colaborare cu Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, în regia Catincăi Drăgănescu. Este o foarte mare onoare pentru noi că într-un interval atât de scurt, la doar doi ani de existență, avem o cerere din partea UNITER-ului de a veni și de a viziona aceste spectacole, ceea ce înseamnă că suntem luați în seamă la modul serios și este foarte apreciat teatrul de arte care este produs la Suceava”, a declarat directorul general al Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava, Carmen Veronica Steiciuc.
Piesa de teatru KEBAB este un spectacol de succes al Gianinei Cărbunaru, dedicat luptei împotriva traficului de persoane.
„Kebab”, de Gianina Cărbunariu, este povestea a trei tineri români care, din motive personale, părăsesc ţara din dorinţa de a se realiza în Irlanda. Motivul fiecăruia dintre ei este diferit dar, în acelaşi timp, este plin de speranţă. Caruselul în care sunt prinşi, ambiţia dusă la extrem fac din ei victime şi călăi. Textul abordează subiectul traficului de persoane, o realitate, din păcate, extrem de des întâlnită în ţara noastră.
Echipa de producţie: regizor – Daniel Iordan; director imagine/ foto – Augustin Bucur; distribuţie: – Mădălina-Ioana Nichita, Bogdan Amurăriţei, Voicu-Răzvan Bănuţ.
„3 Surori” este un spectacol despre oameni aflați în căutarea fericirii, blocați în reprezentarea fericirii și niciodată fericiți.
Prozorovii trăiesc în trecut, în viitor, dar niciodată în prezent, iar viața trece fără menajamente pe lângă ei, la fel ca anotimpurile. Spectacolul are ca punct de pornire piesa de teatru Trei Surori de A. P. Cehov tradusă și adaptată de Raluca Rădulescu. Regia este semnată de Catinca Drăgănescu, scenografia și costumele de Andreea Simona Negrilă, coregrafia este realizată de Simona Deaconescu și Mariana Gavriciuc, light & video design-ul sunt creația lui Dan Băsu, iar muzica e interior. Coordonatoarea proiectului este Catrinel Bejenariu, co-fondatoare Punctart.
„3 Surori Loading Culture” este un proiect inedit de teatru și cercetare culturală, destinat tinerilor, dezvoltat de o echipă interdisciplinară de peste 20 de artiști și specialiști din Suceava, Iași, București. Spectacolul „3 Surori” este al doilea proiect din cadrul platformei „Loading Culture”, o inițiativă Punctart, un demers de familiarizare a generației tinere cu un text universal privit dintr-o perspectivă modernă, un nou limbaj scenic care integrează noile tehnologii.
Lasa un raspuns