O problemă importantă care este în curs de rezolvare în municipiul Suceava se referă la extinderea rețelei de gaz metan. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Lungu, care a precizat că se lucrează pentru ca sucevenii ce și-au construit case în cartierul Europa din zona Tătărași să fie racordați la gaz metan.

Edilul a mai precizat că Primăria acceptă toate solicitările venite din partea populației și lucrează cu Transgaz pentru efectuarea studiilor necesare extinderii rețelei de gaz metan.

„Acum legislația ne permite să extindem noi rețeaua de gaz metan, pentru că în anumite condiții operatorul consideră nerentabilă extinderea rețelei în cartierele de case. Acum am trimis și o cerere pentru a se putea accesa și fonduri europene pe POIM, pentru astfel de lucrări. Ținta noastră este să alimentăm cu gaz cartierul de pe Tătărași”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Acesta a adăugat că în ceea ce privește lucrările de apă și canal din cartierul Europa, lucrurile au fost clarificate, ceea ce înseamnă că începând cu primăvara anului viitor vor putea fi demarate lucrările.

„Licitația a fost adjudecată de o firmă din Timișoara care se ocupă și de proiectare și de execuție. În urma discuțiilor pe care le-am avut cu reprezentanții acesteia, s-au angajat ca până în primăvara anului 2020 vor finaliza proiectarea, iar din primăvară, în termen de 60 de zile vor efectua lucrările”, a conchis primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.