Niculai Barbă, vicepreședintele CJ Suceava a anunțat marți, 15 iunie,  la Mănăstirea Putna, la debutul manifestărilor prin care se marchează împlinirea a 150 de ani de la Serbarea de la Putna că în acest an se va relua organizarea proiectului deja consacrat „Luna Diasporei”.

„În acest an se va relua organizarea în august a proiectului „Luna Diasporei”. „Luna Diasporei” va debuta la 1 august și se va derula pe tot parcursul lunii. Îi invităm pe cei din diaspora alături de suceveni și turiști la evenimentele organizate în mod tradițional de CJ Suceava, cum ar fi Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” , Festivalul Național al Păstrăvului de la Ciocănești sau Pelerin în Bucovina, dar și la întâlniri pe teme specifice celor din diaspora cum ar fi cele privind problematica copiilor cu părinți plecați în străinătate sau prezentarea oportunităților de finanțare pentru proiecte ce ar putea fi accesate de cei care revin în județ”, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean.

Un alt punct de interes pentru conducerea județului vor fi discuțiile legate de problematica specifică fiecăruia dintre cei care se adresează CJ Suceava.

„Pe lângă acțiunea permanentă a CJ Suceava de a prelua probleme ale celor din diaspora, în Luna Diasporei se vor purta discuții legate de problematica specifică fiecăruia dintre cei care se adresează CJ Suceava. Mare parte dintre întâlniri vor fi transmise și online pentru că sunt mulți suceveni care nu vor putea fi prezenți, dar care doresc să fie la curent cu aceste activități. Participarea va fi interactivă astfel încât aceștia să-și poată spune punctele de vedere”, a mai spus Barbă.

Barbă a subliniat că, în acest an, evenimentele programate prin proiectul „Luna Diasporei” se vor desfășura sub egida marelui eveniment de aniversare a 150 de ani de la Serbarea de la Putna și că multe manifestări vor fi organizate în Putna, cele mai importante la mijlocul lunii august, culminând cu 15 august când se sărbătorește și hramul mănăstirii.

În acest an, evenimentele programate prin proiectul „Luna Diasporei” se vor desfășura sub egida Aniversării a 150 de ani de la Serbarea de la Putna, multe manifestări fiind organizate în Putna, cele mai importante la mijlocul lunii august, culminând cu 15 august când se sărbătorește și hramul mănăstirii. Ne dorim ca cei din diaspora să participe la cât mai multe din evenimentele organizate de Consiliul Județean Suceava, să-i vedem împreună la manifestări alături de suceveni și de turiștii care vin să viziteze județul”, a precizat vicepreședintele Neculai Barbă.

One Response

 1. darius

  voua va arde de mancat si de baut, si de gargara cu Diaspora.
  o dat caldura, iar Diaspora vine acasa cu bani de investit si cand colo drumurile-s rupte, traficul imbacsit, un oras prafuit si murdar, la primarii pana nu dai spaga nu obtii ce-ti trebuie si tot asa.
  domnu barba trage bărbi.
  nu cumva tu esti din moara, domnu barba?
  voi rupeti ziarele cu preocuparea pt. Diaspora, dar parsivul asta de primar de la Moara,.. DE CE NE REFUZA DREPTUL DE A INVESTI IN MOARA? DE CE REFUZA SA NE ELIBEREZE HARTIILE DE CARE AVEM NEVOIE SI PE CARE ESTE OBLIGAT DE LEGE SI DE FISA POSTULUI SA NI LE DEA?
  de la primaria Moara obtinem autorizatii de construire si certificate de urbanism doar daca si numai cand vrea primarul?!
  ce administratie e asta?
  oleaca de sanatate mintala, mai este?
  strecuram spaga in interiorul cererilor ca numai asa sa primim raspuns in termenul legal?
  ce Diaspora? rusine sa va fie, coruptilor!
  barba, flutur! luati-va primarul asta de la Moara si scuturati-l oleca ca o dat strechea in el.
  se mai intelege careva cu un asemenea bolnav de putere si de bani? asta numai sa puna bete-n roate si sa se razbune, atata stie.
  un adevarat eveniment pt. Diaspora si pt. tot romanul ar fi sa fim respectati in tara noastra si sa se rezolve lucrurile fara spaga si fara coruptie. asa-i dziminschi?
  de acord barba?
  de acord flutur?

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.