Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că această ediție a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu” a fost una reușită, acesta subliniind că reacțiile primite după închiderea Festivalului reprezintă un motiv pentru care administrația județeană se va strădui să o ducă mai departe.

Vicepreședintele Barbă a precizat că anul viitor se vor împlini 170 de ani de la nașterea marelui compozitor Ciprian Porumbescu și 140 de ani de la moartea acestuia, motiv pentru care anul 2023 va fi declarat „Anul Ciprian Porumbescu”.

„Este un festival care are deja o serie de reacții ce ne obligă să ne gândim la realizarea pregătirilor pentru ediția următoare. Sunt lucruri care au mers foarte bine, dar sunt lucruri care pot să meargă și mai bine. Deja, din discuțiile pe care le-am avut cu membrii juriului, din reacțiile care au venit de peste tot, chiar și de la spectatori, suntem pregătiți să aducem un plus de valoare ediției de anul viitor”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

Acesta a mulțumit în mod special membrilor juriului, dar și echipei de la Centrul Cultural Bucovina, pentru efortul extraordinar depus în organizarea evenimentului.

De altfel, Niculai Barbă a adăugat că, pe lângă prezența unui public foarte numeros la toate spectacolele din cadrul festivalului, evenimentul a avut un succes extraordinar și în mediul online.

„Ca promovare suntem deja cu două milioane de vizualizări. Cred că puține evenimente se pot lăuda cu acest lucru. Dar în același timp, pe lângă cele două milioane de vizualizări de pe pagina de Facebook a festivalului, am avut sălile pline la fiecare eveniment. Vreau să vă spun cum am văzut eu sala. Dacă mergând cu avionul am mai văzut unul sau două locuri libere, când mă uitam nu am mai văzut nici un loc liber, ceea ce spune foarte mult despre interesul publicului sucevean. Și aici, odată cu acest festival, din punctul meu de vedere, s-a validat faptul că Suceava are un public care merită instituții pentru muzica cultă. Iar de acum este treaba administrației și a instituțiilor care se ocupă de cultură să creeze această infrastructură”, a declarat Niculai Barbă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.