Prezenţi în mai toate “comitetele şi comiţiile”, liberalii au mult de muncă…

ciment_1Noul vicepreşedintele PNL al CJ Suceava, va coordona o comisie de anchetă, ce îl vizează pe fostul prefect şi actualul lider PNL, Ştefan Alexandru Băişanu, privind modul în care materialele de construcţie, ce trebuiau acordate ca ajutoare sinistraţilor urmare a inundaţiilor din 2008, au fost abandonate de Instituţia Prefectului în curtea Poliţiei de Frontieră Rădăuţi. Circa 160.000 kg de ciment zac depreciate la Rădăuţi pentru că nimeni din administraţia locală nu a fost interesat de banii publici aruncaţi în vânt.

Prima propunere, primul eşec pentru Ilie Niţă!

Primul act administrativ al proaspătului vicepreşedinte liberal, Ilie Niţă, a fost propunerea pentru ca un coleg de partid, Ioan Piticari, să fie desemnat în Consiliul de Administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava. În replică, pentru aceeaşi funcţie, grupul PDL a venit cu propunerea pentru doctorul Mihai Creţeanu, şeful secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean Suceava şi fost preşedinte – director general al CAS Suceava în perioada 2000-2004. Urmare a candidaturii democrat-liberalului de „mare calibru”, Ioan Piticari care este de profesie fermier, s-a retras din cursă, stârnind hohote înfundate printre consilierii judeţeni, precum şi amărăciunea vicepreşedintelui Ilie Niţă care a asistat pasiv la primul său eşec.

Într-un final, prin votul secret al consilierilor judeţeni a fost desemnată în Consiliul de Administraţie al CAS Suceava inspectorul general adjunct, Cristina Teodorovici, o permanentă prezenţă liberală în toate “comitetele şi comiţiile”.

Prima sarcină de serviciu pentru Ilie Niţă

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a trasat şi prima sarcină de serviciu pentru proaspătul vicepreşedinte Ilie Niţă. Nechifor a făcut cunoscut faptul că peste 160 de tone de ciment trimise ca ajutoare în judeţul Suceava în 2008, după inundaţii, sunt abandonate şi în prezent în parcarea Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră din Rădăuţi. Nechifor a spus că Ministerul Afacerilor Interne a trimis o adresă către Consiliul Judeţean Suceava prin care se solicită ridicarea unei cantităţi de 160.500 de kilograme de ciment aflat în custodia Poliţiei de Frontieră din Rădăuţi. În adresă se spune că cimentul blochează spaţiul de parcare al instituţiei MAI. În adresa Ministerului de Interne se menţionează că, toată cantitatea de ciment depozitată la Poliţia de Frontieră din Rădăuţi este depreciată.

Cătălin Nechifor a mai precizat că, situaţia de la Rădăuţi este inacceptabilă, motiv pentru care a solicitat constituirea unei comisii din partea Consiliului Judeţean Suceava, care să verifice motivul pentru care nu a fost folosit acest ciment, dar şi provenienţa lui. Comisia va fi condusă de noul vicepreşedinte al CJ Suceava, Ilie Niţă. „Mi se pare grav că s-a ajuns în această situaţie, mai ales că în acea perioadă au fost foarte multe dificultăţi cu inundaţiile. Din acest motiv am decis constituirea acestei comisii, şi sper ca în timp scurt să vină cu un punct de vedere complex să vedem ce facem mai departe. Pe de o parte e păcat că s-au cheltuit nişte resurse, iar acele cantităţi de ciment nu au ajuns la cei care atunci au avut nevoie, iar pe de altă parte avem şi o altă dificultate, pentru că nu ştiu ce putem să facem acum cu acest ciment”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Aşteptăm cu interes, să vedem, cum va arăta raportul final al comisiei de anchetă coordonată de vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă, şi cum va duce la îndeplinire acesta prima sarcină trasată de şeful său, Cătălin Nechifor. Pentru a înţelege la ce ne-am referit, analizaţi privirile celor doi din imaginea de mai sus!

Pentru alte informaţii, citiţi şi http://www.ziaruldeiasi.ro/regional/suceava/prefectii-baisanu-si-doroftei-au-abandonat-in-aer-liber-munti-de-materiale-de-constructii-pentru-sinistrati~ni56pk

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.