Președintele ProRomânia, Victor Ponta, a fost prezent la Suceava unde a susținut o conferință de presă în care și-a exprimat opinia în legătură cu protestele violente care au avut loc la București, în data de 10 august.

Ponta este convins că a existat o premeditare din partea ministrului de interne, Carmen Dan, din partea lui Liviu Dragnea, a consilierilor săi, și că s-a dorit crearea acestei tensiuni.
Dacă vrei să provoci, dai ordine foarte dure și exagerate și, în loc să rezolvi lucrurile cu calm, te duci la conflict. S-a dorit foarte tare ca aceste conflicte să deturneze atenția de la faptul că 100.000 de oameni, care nu au fost aduși cu autobuze, nu au fost plătiți de partid, care nu au fost luați de la serviciu, au venit să protesteze împotriva Guvernului, ceea ce este absolut dreptul lor, așa cum a fost dreptul lor să protesteze împotriva Guvernului pe care eu l-am condus”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a precizat și faptul că a avut o solicitare pentru a semna către președintele Camerei o convocare pentru trei teme importante, printre care și violențele de la mitingul de pe data de 10 august.
„Faptul că au fost bătuți turiști străini, cameramani, jurnaliști, faptul că în presa internațională s-a vorbit de România din nou ca în vremea mineriadelor este un lucru extrem de rău și pe care ar trebui să îl luăm în considerare pentru a nu îl repeta”, a mai spus Președintele ProRomânia.

Victor Ponta s-a declarat absolut convins de faptul că Viorica Dăncilă a fost trimisă în concediu, pentru a nu fi pe data de 10 august la Guvern.
Din păcate, doamna Dăncilă are alt rol la Guvern, a fost trimisă în concediu și s-a ocupat doamna Carmen Dan, în modul pe care l-ați văzut. Și consilierii s-au ocupat cu minciunile și manipularea la televizor. Dacă vreun jandarm a acționat fără ordin, atunci sigur este vinovat și trebuie să răspundă, la fel cum răspunde și huliganul care a atacat jandarmii. Dar dacă jandarmii au acționat conform ordinelor, și sunt convins că asta s-a întâmplat, cel care a dat ordinul, și acela este ministrul de interne, este un infractor. Pentru că a dat ordine de comitere și de provocare a violențelor. Nu o bănuiesc pe doamna Carmen Dan nici măcar 1% că ar fi acționat de capul ei, ea nu face nimic altceva decât ceea ce i se spune. Dacă vorbim de vinovății, vorbim de cei care au dat ordinul și cei care aveau obligația de a evita conflictele”, a mai spus președintele ProRomânia, Victor Ponta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.