Municipalitatea strânge câinii în cursul săptămânii, dar din lipsa de personal, în weekend iubitorii maidanezilor merg în Lunca Sucevei și îi eliberează.

Primarul Ion Lungu declară că patrupedele prinse de angajații de la Domeniului Public sunt eliberate de așa ziși iubitori de animale. El a promis că până la sfârşitul anului, va fi perfectat un contract cu o firmă particulară, care să păzească maidanezii.

“Am luat măsuri de a întări paza din adăpost, pentru că, în weekend-uri, se dau drumul câinilor înapoi pe străzi. Se întâmplă lucruri ciudate acolo. Vom vedea când vin normele. Iubitorii de animale au mai mult timp în weekend şi merg la adăpost ca să îi iubească şi le dau drumul câinilor. O firmă de pază va fi acolo, pentru că sâmbăta și duminica li se dă „permisie” acestora, dar sperăm să rezolvăm această problemă”, a declarat Lungu.

Primarul a mai adăugat că municipalitatea intenţionează să colaboreze cu Fundaţia “Pro Anima”, pentru gestionarea eficientă a problemei câinilor fără stăpân. El a declarat că în ședința de Consiliu Local de mâine, va fi dezbătut un parteneriat prin care “Pro Anima” va asigura hrana, dotarea blocului operator, medicamentele și microciparea câinilor, iar Primăria va veni cu transportul câinilor capturaţi, va asigura paza, va încredinţa câinii spre adopţie şi va asigura cheltuielile pentru eutanasiere şi incinerare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.