Cu această ocazie, au fost expuse pe simezele muzeului lucrările celor 65 de participanţi la Atelierele de Pictură organizate în cadrul proiectului „Din secretele marilor maeştrilor – lumină şi culoare”. Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a precizat că această expoziție va continua și în anii viitori.
La expoziție a fost prezent și președintele Consiliului Județean, Cătălin Ioan Nechifor, care a spus că ceea ce l-a împins să participe la acest venisaj a fost curiozitatea și totodată, are încredere că cei care au expus acum vor deveni artiști valoroși pentru județul Suceava.
În cadrul vernisajului au fost acordate premii în bani pentru cele mai bune lucrări plastice, realizate de către tinerii artiști participanți. Pentru fiecare dintre cele două grupe de vârstă vizate în proiect, respectiv 7-12 ani şi 13-18 ani, Muzeul Bucovinei a acordat următoarele premii: premiul I în valoare de 300 lei, premiul II în valoare de 200 lei, premiul III în valoare de 100 lei şi trei menţiuni fiecare în valoare de 50 de lei. Diplomele au fost acordate de către Irina Țibulcă, aceasta precizând că participarea din acest an a fost un plus față de anul trecut, deoarece s-au înscris peste 120 de copii.
Expoziţia realizată în cadrul acestui proiect de pedagogie muzeală va fi itinerată pe parcursul întregului an şcolar, în şcolile din municipiul Suceava. Camelia Rusu Sadovei a spus că acești copii au lucrat intens timp de două săptămâni. De asemenea, aceasta a subliniat faptul că cei care au participat la acest atelier știu mai mult decât alți copii.
Proiectul a readus în memoria tinerilor artişti participanţi şi a iubitorilor de artă suceveni 5 artişti bucovineni de seamă, care au marcat istoria artei plastice din Bucovina, respectiv Epaminonda Bucevschi, George Lövendal, Dimitrie Loghin, Elena Greculesi şi Dimitrie Gavrilean.
Lasa un raspuns