Cătălin Nechifor, președintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, a analizat activitatea politică din ultimul an a senatorului Gheorghe Flutur și l-a găsit mincinos pe acesta.

„În ultima perioadă văd o abordare de gen Petrică și lupul la domnul Flutur. Extrem de multe cerințe, vorbă goală și minciuni. Am aici un dosar consistent cu ce a spus el timp de un an și vreau să dovedesc că e de fapt doar gargară și demagogie. Îi dau un sfat: începe să devină necredibil”, și-a început Nechifor pledoaria la adresa lui Flutur.

Printre exemplele date de Nechifor, e faptul că Flutur a mințit când a declarat că nu se lucrează la șoseaua de centură a Sucevei şi la construirea celor două gropi ecologice de gunoi, dar şi la alte investiții din județ despre care senatorul PD-L susținea că au fost  blocate de Guvernul USL.

„Spunea în august 2012 că va fi o criză politică și scădere economică. Nu a fost criză și e creștere economică. Tot timpul face apel la război. Cu cine se mai bate? Am tot demonstrat că nu ne luptăm cu nimeni și nu răspundem la atacuri joase. Flutur e ca soldatul japonez, care mulți ani după încheierea războiului, încă se mai bate cu cineva, cu carabina la umăr. Să meargă la MMA, la K1, să își consume energia”, a declarat Nechifor.

Un alt punct în care Nechifor consideră că Flutur a dezmințit sau nu a făcut nimic din ceea ce a promis e subiectul legat de regionalizare. Nechifor a declarat că l-a desemnat pe liderul PD-L să facă lobby în Parlament pentru înfiinţarea unei regiuni cu capitala la Suceava, dar  Gheorghe Flutur nu s-a preocupat de aşa ceva. Preşedintele PSD a precizat că în ciuda faptului că a tot spus că doreşte regiunea Bucovina, senatorul PDL nu s-a dus să-i convingă pe eventualii parteneri din Botoşani şi Neamţ de ce ar fi oportună înfiinţarea acesteia.

„În decembrie 2012, Flutur strângea semnături pentru Suceava – capitala de regiune. Apoi a promis un maraton pentru a-i convinge pe suceveni și de necesitatea construirii acestei regiuni, dar maratonul s-a oprit la Rădăuți. Ioan Bălan, de la PDL, care e vicepreședinte pe regiunea de NE la partid și susține regiunea de NE, acum e în incompatibilitate când cere regiunea la Suceava. E simplu să tot combați cu gura. Noi am demonstrat că am fost echilibrați și, personal, am făcut tot posibilul pentru Suceava-capitală. L-am însărcinat pe Flutur să se ocupe cu promovarea ideii de regiune în teritoriu. Au trecut două luni de atunci, a fost în concediu, înțeleg, dar nu a făcut nimic. Aș fi așteptat un soi de informare, măcar un telefon, un mail, ceva. Nu a venit nimeni pe aici, nici el și nici Bălan. Tot combate ca un câine cu bățul în gard. E clar că nu putem avea regiune doar cu județul Suceava. Ar trebui să îi convingem pe cei din Neamț și Botoșani. De la ei nimic concret, doar gargară, atacuri sterile. Dacă el crede că această perioadă nu trebuia fructificată, se înșeală. Noi la Mamaia, în CEX la PSD s-a vorbit de un alt fel de concept. Asta nu înțeleg Bălan și Flutur. Regiunea nu poate fi făcută decât la modificarea Constituției. Până atunci, nu e cazul. Trebuie să îi mai explicăm lui Flutur până o să înțeleagă cu regiunea, cu consiliul de dezvoltare regională. E în Parlament, meritat sau nu, este totuși un vot și e o decizie politică ce trebuie luată”, a spus președintele PSD Suceava.

Președintele Organizației PSD a spus că a discutat cu colegii PSD din Botoșani, așteaptă ca și liberalii să o facă și dorește ca cei din PDL să stea deoparte și să nu mai arunce cu pietre.

„Am vrut să demonstrez cu acest dosar că tot ce spune Flutur e doar minciună și nimic fundamentat. Ultima e cu anunțarea cu nervi că se închid spitale. Nu numai că nu s-au închis, ba din contră, s-au dat bani. Lucrurile trebuie spuse așa cum sunt”, a conchis președintele Consiliului Județean Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.