În jur de 230 de membri ai Colegiului de Coordonare Judeţean al PDL Suceava au ascultat în Sala Mică a Casei de Cultură pe cei trei candidați pentru funcția de președinte al României.

Prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Predoiu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi consilierul municipal din Bucureşti, Simona Creţu, şi-au prezentat proiectele de ţară pe care le-au pregătit pentru a concura în viitoarea competiţie electorală pentru preşedinţia României.

Ședința a fost deschisă de liderul local, senatorul Gheorghe Flutur, care a precizat că PDL este singurul partid care își asumă să organizeze astfel de alegeri interne, iar tot procesul va fi unul transparent, urmând ca cel care va câștiga voturile membrilor de partid să beneficieze de sprijinul democrat liberalilor.

Deputatul Ioan Bălan le-a transmis celor trei candidați că oricine ar ieși în urma acestor alegeri interne, important este ca viitorul candidat desemnat de PDL să se poată bate cu USL.

Prima care a luat cuvântul a fost Simona Crețu, care preț de 15 minute a vorbit despre importanța comunicării, despre bogăția lingvistică moștenită de la daci, nevoia de specialiști în atragerea de fonduri europene și programele care ar trebui implementate de PDL. Discursul didactic al consilierului municipal din București a reușit să stârnească rumoare și dezaprobarea celor aflați în sală.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a prezentat clipul electoral, care a fost bine receptat de activiștii democrat liberali. El a venit în fața prezidiului și le-a spus celor din sală că „aveți în față un câştigător al dreptei în faţa stângii”. Proiectul lui Falcă se intitulează „Societate vie” și se bazează pe valorile de dreapta și succesul pe care îl poți obține dacă aceste valori sunt folosite. Falcă a precizat că România a avut două mari proiecte, ambele atinse: aderarea la NATO şi aderarea la Uniunea Europeană, dar nici unul dintre cele două proiecte nu sunt emanația proprie a poporului român. El a adăugat că proiectul său are patru direcţii importante, respectiv cetăţeanul, familia, patria şi Europa. Falcă și-a încheiat discursul subliniind că are puterea să nu vorbească de adversarii de la guvernare, ci de valori.

„Astăzi toţi am putea vorbi anti-USL sau anti-Ponta, dar vreau să capacităm nu pe cei care sunteţi deja anti-USL sau anti-Ponta, ci să-i capacităm pe oamenii de dreapta. Acesta este proiectul meu. Dreapta unită şi capacitată!”, a declarat primarul de Arad.

Fiind întrebat despre o posibilă unire cu Republica Moldova, Gheorghe Falcă a replicat: „Prima dată ar trebui să începeți cu unificarea de la Suceava. Este bine să vorbim despre unificare, dar era frumos să îl salut pe domnul primar Lungu aici, era foarte bine să vedem foarte multe lucruri. Nu uitați că eu sunt primar, iar primarul nu câștigă decât cu lucruri concrete. Trebuie să fim mândri de ce a făcut dreapta.”

Prim-vicepreședintele PDL i-a replicat lui Falcă, spunându-le celor din sală că este obligat să se lupte în această perioadă cu guvernarea USL, care a ajuns la putere prin minciună.

„În fiecare zi trebuie să ne batem cu USL. Niciun pas înapoi, tot timpul înainte, pentru că victoria ne stă în mână”, a spus Predoiu.

Proiectul de țară al lui Cătălin Predoiu poartă numele ”Forța Echilibrului”, el spunând că PDL are capacitea de a câştiga viitoarele competiţii electorale în lupta pe care o va duce cu USL.

„Suntem un partid pe un drum bun. Astăzi suntem la 19% şi creştem. Şi toate prognozele arată că până la alegerile europarlamentare, vom creşte până la 25%, dar trebuie să ne luptăm cu USL în fiecare zi”, a spus Predoiu. El a adăugat că a intrat în această competiţie deoarece consideră că poate fi un bun preşedinte al României. „România se poate schimba în bine, dar pentru asta trebuie condusă responsabil, cu echilibru şi înţelepciune, dar mai ales cu determinare. Determinarea că România poate oferi cetăţenilor săi un bun standard european de viaţă”, a declarat Cătălin Predoiu.

Predoiu a precizat că ar trebui să existe o strategie naţională pe 10-15 ani pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, deoarece economia nu înseamnă marile companii, ci înseamnă orice întreprinzător care creează un loc de muncă.

Orest Onofrei a conchis în stilul caracteristic, spunând că „un preşedinte trebuie să comunice viu şi echilibrat”. El a continuat precizând că USL poate fi bătut, dar trebuie ca cei din PDL să creadă din nou.

“Din ce am înțeles, e că un președinte trebuie să comunice viu și echilibrat. Noi ne lăudăm cu Suceava, cred că se poate bate cu USL. Dacă a putut fi bătută de deputatul Bălan, când USL era pe val, cred că USL poate fi bătută. Dar cu valori, principii și adevăr. Ne-a fost rușine de PDL și la electorat rușine de noi când am inventat ARD. Românii tot sărbătoresc unirea și tot nu mai termină de unit niciodată.”, a spus prim vicepreşedintele PDL Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.