În data de 12 mai, un bărbat de 31 ani, din municipiul Vatra Dornei, a sesizat prin 112 faptul că i-a fost sustras autoturismul proprietate personală, de pe strada Podu Verde, din faţa spălătoriei auto pe care o administrează. Autorul faptei s-a dovedit a fi responsabil de multe alte infracțiuni.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că în jurul amiezii, victima şi alţi doi prieteni s-au deplasat la un grătar pe raza comunei Crucea, unde a venit şi un bărbat, ocazie cu care s-au consumat băuturi alcoolice. Acesta din urmă era în vădită stare de ebrietate încă de la sosire. La finalizarea grătarului, s-au întors cu toții în municipiul Vatra Dornei, autoturismul fiind condus de un tânăr, singurul din grup care nu a consumat deloc băuturi alcoolice.

Seara, conducătorul a oprit autoturismul pe strada Podu Verde, unde partea vătămată are o spălătorie auto, autoturismul rămânând cu cheile în contact şi motorul pornit, deoarece avea probleme cu încărcarea acumulatorului auto. Victima şi martorii au intrat în spălătorie, iar bărbatul în stare de ebrietate a rămas în autoturism, pe bancheta din spate. Când au ieşit din spălătorie, cei trei au observat ca autoturismul nu se mai afla în faţă şi atunci reclamantul a sesizat furtul. Imediat după efectuarea apelului, autorul a apărut cu autoturismul în faţa spălătoriei auto, la scurt timp sosind şi echipajul de poliţie rutieră.

Fiind audiat, învinuitul a declarat ca a luat autoturismul, însă nu l-a furat, l-a condus aproximativ 1 km până la domiciliul său şi înapoi, pentru a lua bani de acasă, cu scopul de a mai consuma băuturi alcoolice. Întrucât emana o halenă alcoolică puternică, a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, unde deşi din nou a recunoscut că a condus autoturismul, a refuzat recoltarea de probe biologice.

De asemenea, fiind verificat în bazele de date, s-a constatat că cel în cauză figurează cu permisul de conducere anulat din data de 23 iulie 2010, ca urmare a unei condamnări definitive pentru infracţiuni rutiere (ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 grame alcool pur în sânge), cu o perioadă de supraveghere judiciară de 6 ani.

Împotriva bărbatului s-a dispus începerea urmării penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furt folosinţă auto”, „conducere cu permisul anulat” şi „refuzul…. de recoltare probe biologice”, fiind reținut pe o perioadă de 24 ore,  urmând a fi prezentat azi, 13 mai, parchetului, cu propunere de arestare preventivă. Cel în cauză a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.