Consiliul Județean Suceava, împreună cu Primăria Câmpulung Moldovenesc, vă invită sâmbătă, 21 iulie 2018, începând cu ora 10, la Câmpulung Moldovenesc la manifestările care au loc în cadrul proiectului Caravana „Zestrea Bucovinei”, parte a Programul dedicat Centenarului Marii Uniri.

Aceasta este a patra dezbatere, după Vatra Dornei,  Rădăuți și Siret.

Începând cu ora 10, la Colegiul Național ,,Dragoș Vodă” vor avea loc prezentări și dezbateri privind ,,zestrea” cu care a venit zona Câmpulung Moldovenesc la Unirea Bucovinei cu Țara, acum 100 de ani. Printre temele abordate se vor afla arhitectura zonei, învățământul în Câmpulung Moldovenesc și în Bucovina la 1918, istoricul silviculturii bucovinene și creșterea animalelor în Bucovina. Vor fi evocări ale personalităților și prezentări ale instituțiilor de marcă din zonă. În acest cadru se vor acorda distincții „Meritul Bucovinei”.

Urmează dezvelirea de plăci amplasate pe clădiri reprezentative din Câmpulung Moldovenesc.

Caravana Zestrea Bucovinei va poposi în final la Muzeul Arta Lemnului, unde se va discuta despre civilizația lemnului în Bucovina și despre huțulii din Bucovina.

Acțiunea se încheie cu un moment artistic în care vor fi prezentate jocuri populare străvechi ce păstrează elemente din realitatea acelor ani, premergători Marii Uniri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.