Ziua 20 de război a început cu explozii puternice în capitala Ucrainei și sunetul sirenelor auzit de locuitorii din Kiev, Odesa, Uman şi în regiunea Hmelniţki. Unul dintre consilierii șefului de cabinet al președintelui ucrainean a declarat că războiul ar trebui să se termine cel târziu la începutul lunii mai, printr-un acord de pace, pentru că Rusia nu va ma avea resurse pentru a susține invazia, în timp ce Volodimir Zelenski le cere trupelor ruse să se predea.

Joe Biden ar putea ajunge în Europa, săptămâna viitoare. Președintele SUA ar urma să participe la o reuniune extraordinară a liderilor NATO. Mai mulți oficiali americani au confirmat pentru CNN că președintele american Joe Biden se pregătește să călătorească în Europa săptămâna viitoare, însă deocamdată nici programul liderului SUA și nici summitul liderilor NATO nu a fost finalizat.

Korean Air a anunţat că va suspenda zborurile către şi de la Moscova şi Vladivostok cel puţin până spre sfârşitul lunii aprilie, în contextul războiului din Ucraina, informează AP.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat luni noapte într-un discurs soldaţilor ruşi, transmițându-le că dacă se vor preda vor fi trataţi cu decenţă.

”De ce să muriţi? Pentru ce? Ştiu că vreţi să supravieţuiţi. Vă ascultăm conversaţiile în interceptări, ascultăm ce credeţi cu adevărat despre acest război fără sens, despre această ruşine şi despre statul vostru. Discuţiile dintre voi. Apelurile voastre către casă, către familie. Auzim totul. Tragem concluzii. Ştim cine sunteţi”, a spus Zelenski.

Oleksi Arestovici, consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că războiul ar trebui să se termine cel târziu la începutul lunii mai, pentru că Rusia nu va mai avea resurse pentru a susţine invazia.

Explozii puternice la Kiev, marți dimineață. O clădire rezidenţială este în flăcări. Sirenele răsună în capitala Ucrainei, la Odesa, Uman şi Hmelniţki.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.