Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti au efectuat la data de 19 noiembrie 2015, un număr de 34 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Suceava, Satu-Mare şi Galaţi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi spălare de bani.

Acțiunea a fost determinată de suspiciunile cu privire la faptul că, începând cu anul 2014, un număr de 16 suspecţi au organizat pe raza municipiului Piteşti o rețea clandestină de distribuție și vânzare a țigărilor provenind din contraband. Fiecare membru al rețelei avea roluri bine stabilite în ceea ce priveşte aprovizionarea, distribuția, depozitarea, vânzarea en-gross și en-detail.

Folosind identități false, membrii grupului au stabilit legături permanente cu sursele de aprovizionare din judeţele Suceava și Satu-Mare și metode specifice de disimulare a livrărilor și plăților.

Bugetul de stat a fost prejudiciat aproximativ 2.400.000 lei. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 34 de persoane.

Au colaborat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate  Suceava, Galaţi şi Satu-Mare, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, de la Centrul Chinologic Sibiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, cu 4 efective canine „detectare tutun”.

Desigur, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.