S-a desfășurat o tematică de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea sortimentelor de carne și preparate din carne. Au fost controlați 56 operatori economici, la 52 constatându-se abateri. Cantitatea controlată este de 8398 Kg, constatându-se abateri la 267,2 Kg, din care 90 Kg în valoare de 1689 lei s-au oprit definitiv de la comercializare. Au fost aplicate 38 amenzi în valoare de 42.000 lei și 14 avertismente. Dintre deficiențe amintim salamul Victoria, la care parametrul apă s-a determinat prin raport de încercări 74,4% față de maxim 66% admis, micii congelați la care producătorul recomandă temperatura de depozitare între 2-5 grade Celsius, carnea de pui și carcasa de gâscă din import fără elemente de identificare și caracterizare tradusă în limba română pe etichete, produsele din carne neetichetate, lipsă prețuri, lipsă afișare preț pe unitatea de măsură.
O altă tematică de control s-a referit la respectarea prevederilor legale la comercializarea bijuteriilor din metale prețioase. S-au efectuat 12 acțiuni de control, aplicându-se 5 amenzi în valoare de 14.000 lei și 4 avertismente. Ca deficiențe s-a constatat lipsa prețurilor/gram de aur sau afișarea lor într-un mod ilizibil care poate crea confuzii, precum și pentru faptul că în magazin existau promoții, fără a menționa perioada de desfășurare sau prețul nou pe care consumatorul urma să-l plătească după aplicarea reducerii.
Ultima tematică desfășurată a privit respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor de agrement (ștranduri și bazine) și a unităților de alimentație publică aferente. S-au efectuat 18 acțiuni de control, aplicându-se 5 amenzi în valoare de 4.600 lei și 7 avertismente. Deficiențele s-au constatat în unitățile de alimentație publică din incinta piscinelor și straturilor, unde au fost găsite produse fără etichetă, dar și lipsa denumirii societății și a orarului de funcționare a unității și a ștrandului sau piscinei.
Lasa un raspuns